Зубач продовжує воювати за землю для Садового

18 жовтня 2024 р. 10:14

18 жовтня 2024 р. 10:14


Подробиці

Вручені підозри шістьом посадовцям Солонківської сільської ради, відкриті кримінальні провадження, доведені до суду справи. Маємо свіжі дані щодо землі на околиці Львова, яка генпланом міста відведена під будівництво дороги – проєктованої вулиці Вернадського.

Про це поінформував заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач на сесії ЛМР, інформує Четверта студія .

Нещодавно ДБР повідомило про підозру шістьом посадовцям Солонківської сільської ради. Згідно із матеріалів справи, вони «незаконно приватизували запроєктовані під будівництво дороги… Незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн». Мова про вулицю Вернадського, де має бути дорога, яка сполучатиме два мікрорайони Львова.

Тим часом міське управління земельних ресурсів промоніторило всі території в межах проєктованої вулиці. І виявило загалом 45 ділянок площею понад 12 га, які відчужені у приватну власність. З них понад 6 га землі «приватизувала» лише одна родина. Весь новий перелік, який напрацювало земельне управління міста, скеровано у правоохоронні органи. Ці землі, які генпланом Львова відведені під будівництво дороги, посадовці Солонківської сільської ради, а також обласного держгеокадастру у різний спосіб роздали у приватні руки.

Про те, що ця ділянка запроєктована під будівництво дороги, було відомо із генплану міста. Також про це неодноразово письмово повідомляли виконавчі органи ЛМР. До слова, це стало ще одним важливим доказом у справі. Як зауважив Любомир Зубач: «Міська рада надала достатньо доказів, аби правоохоронні та контролюючі органи врешті поставили крапку у питанні неправомірної передачі у приватну власність земельних ділянок Львівської громади, зокрема на межі села Солонка та Львова. Тож наразі справа за правоохоронними та контролюючими органами».

За словами Любомира Зубача, що активніше спрацюють правоохоронні органи, а отже, повернуть згадані земельні ділянки назад у комунальну власність, то менше містові доведеться сплачувати, щоб викупити ці землі. І, зрештою, після перемоги облаштувати на ній дорогу, яка з’єднає два великі мікрорайони Львова.

Коментарі

Позначки: ,

Зубач продовжує воювати за землю для Садового

Джерело: 4studio.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua