За закупівлю неякісної амуніції судитимуть експосадовців Міноборони

18 жовтня 2024 р. 11:21

18 жовтня 2024 р. 11:21


Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до ВАКС обвинувальний акт стосовно колишніх заступника Міністра оборони України, керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, а також ексначальника управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України.

Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 114-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час дії воєнного стану обвинувачені організували закупівлю неякісних бронежилетів на кошти, виділені з державного бюджету. У 2022 році між Міністерством оборони України та компаніями-нерезидентами з порушенням передбаченої процедури укладено договори про закупівлю засобів індивідуального захисту. Амуніцію закуповували за завищеними цінами зі 100% оплатою.

Експосадовці без перевірки прийняли засоби індивідуального захисту та передали неякісну продукцію на військові склади ЗСУ.

Згідно з висновками експертиз амуніція не відповідає державним та військовим стандартам України, технічними вимогами для закупівлі бронежилетів різних типів і не може належним чином захистити українських військовослужбовців.

Всього внаслідок незаконних дій обвинувачених окремі підрозділи Збройних Сил України не були належно укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму майже 2 млрд грн.

Досудове розслідування здійснювалося ДБР за оперативного супроводу ДБР та СБУ.

За закупівлю неякісної амуніції судитимуть експосадовців Міноборони

Джерело: galinfo.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua