В Україні на дорогах обмежать швидкість руху

18 жовтня 2024 р. 12:03

18 жовтня 2024 р. 12:03


Умовне фото

З 1 листопада в Україні почнуть діяти нові обмеження швидкості на дорогах: максимально допустима швидкість знизиться до 50 км/год. Про це під час телемарафону повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, наразі не йдеться про зміну правил дорожнього руху — це лише перехід на «зимовий період», коли ризики для учасників дорожнього руху зростають. У зв'язку з цими змінами, на ділянках доріг, де раніше дозволялося перевищення швидкості до 80 км/год, встановлять нові знаки з обмеженням до 50 км/год.

«У деяких містах України, зокрема в Києві та Дніпрі, на ділянках доріг, де це дозволяли дорожні обставини і безпека, встановлювали знаки з вищим обмеженням швидкості — 80 км/год на літній період. Однак цей період закінчується, і з 1 листопада ці знаки будуть замінені на стандартні, що передбачають обмеження до 50 км/год. Таким чином, правила фактично залишаються незмінними, але починається зимовий період, що не допускає інших обмежень швидкості» , — пояснив Олексій Білошицький.

Нагадаємо, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні. Якщо в конструкції транспортного засобу немає таких вогнів, потрібно використовувати ближнє світло фар. Це правило діє цілодобово, включаючи світлий час доби.

В Україні на дорогах обмежать швидкість руху

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua