Медичний центр “Модричі” переміг у конкурсі “Роби своє” та придбав апарат для реабілітації

18 жовтня 2024 р. 19:29

18 жовтня 2024 р. 19:29


Медичний реабілітаційний центр “Модричі” залучив 100 тисяч гривень грантових коштів і придбав апарат електроміостимуляції для терапевта мови і мовлення. Він використовуватиметься для роботи з пацієнтами, які мають розлади мовлення та порушення ковтання, а таких у центрі близько 30%.

Хто повідомляє: Трускавецька міська рада

У чому суть

Медцентр для реабілітації “Модричі” працює вже понад дев’ять років. В умовах війни його робота є особливо актуальною, адже кількість травм зросла в рази. Наразі, тут вже пройшли реабілітацію 450 військових.

Для ефективної роботи медцентр потребує нового обладнання. Нещодавно у “Модричах” з’явився апарат електроміостимуляції для терапевта мови і мовлення. Його придбали за рахунок залучення грантових коштів (100 тисяч гривень) та власних коштів медцентру (також 100 тисяч гривень).

Це стало можливим завдяки перемозі “Модрич” у конкурсі “Роби своє”, ініційованому Благодійним фондом “МХП-Громаді”.

Зараз у центрі реабілітують близько 80 пацієнтів, 12 з яких важкі та потребують цілодобового медичного нагляду. 30% з них мають розлади мовлення та порушення ковтання. Саме для роботи з ними придбали цей апарат.

У реабілітаційному центрі проводять реабілітацію після інсульту, травм хребта, черепно-мозкової травми, розсіяного, склерозу, онкологічних захворювань, ускладнень коронавірусу. В цьому задіяні 220 працівників.

Що було раніше

“Я зрозумів, що насправді не знаю, що йому порадити”, – отець Ігор Козанкевич, директор “Назарету”, розповів , як виникла ідея створити реабілітаційний центр для узалежнених. “Назарет” відзначає 20 років. Тут одночасно може проходити реабілітацію сто осіб, які мають алкогольну, наркотичну та ігрову залежність.

Будьте з Дрогобич .Сity у соцмережах:

💛 Facebook — креативи та обговорення;

❤️ Instagram — відео та цитати.

Реклама

Медичний центр “Модричі” переміг у конкурсі “Роби своє” та придбав апарат для реабілітації

Джерело: drohobych.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua