На Жовківщині чоловіка-пияка взяли під варту за домашнє насильство над дружиною

18 жовтня 2024 р. 19:38

18 жовтня 2024 р. 19:38


За процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури 47-річному місцевому мешканцю повідомили про підозру у домашньому насильстві ( ст. 126-1 КК України).

За принципової позиції прокурора йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою , інформує в ідділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік часто зловживав алкоголем та систематично вчиняв відносно дружини фізичне та психологічне насильство.

Зокрема, у вересні 2024 року за місцем спільного проживання підозрюваний вчинив з нею сварку в присутності двох малолітніх дітей. Чоловік висловлював образливі нецензурні слова у її сторону та на будь-які зауваження погрожував фізичною розправою. В подальшому він наніс останній удари кухонною дошкою по голові, спричинивши тілесне ушкодження.

Слід зазначити, що чоловік вже був раніше судимий за домашнє насильство, однак на шлях виправлення не став та вчинив новий злочин. Також судом було застосовано до фігуранта обмежувальний захід – заборону наближатися до дружини.

Як повідомляється, упродовж 9 місяців цього року прокурори Жовківської окружної прокуратури забезпечили здійснення процесуального керівництва щодо внесення відомостей в ЄРДР про 45 кримінальних проваджень, які пов’язані з домашнім насильством, у тому числі 21 за ст.126-1 ККУ.

За результатами розслідування 41 провадження скеровано до суду,  у 2 ще проводиться розслідування. Також за клопотанням прокурорів двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви, ваші рідні або знайомі страждають від будь-яких форм домашнього насильства, звертайтесь по допомогу!

Отримати кваліфіковану консультацію, а при потребі – психологічну підтримку, можна, зателефонувавши на Урядову «гарячу лінію» 1547 (цілодобово, анонімно, безкоштовно з мобільного), національну «гарячу лінію» для дітей та молоді за номерами 116 111 або 0800 500 225 (Instagram: childhotline_ua, Telegram: CHL116111) чи на національну «гарячу лінію» із запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації: 0800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).

Окрім того, в Україні створена та діє мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Також ряд неурядових громадських організацій надають соціальну, психологічну та правничу допомогу жертвам насильства, серед них: Ла Страда-Україна та HealthRight в Україні.

Leopolis.news

На Жовківщині чоловіка-пияка взяли під варту за домашнє насильство над дружиною

Джерело: leopolis.news

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua