У Львові затвердили компенсації для 60 мешканців будинків, зруйнованих ракетною атакою 4 вересня

18 жовтня 2024 р. 21:30

18 жовтня 2024 р. 21:30


Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про виплату матеріальної допомоги для 58 мешканців будинків, зруйнованих внаслідок ракетної атаки 4 вересня. Загалом місто виділить понад 700 тисяч гривень на щомісячні виплати цим людям.

На сьогоднішньому засіданні до списку отримувачів компенсацій додали ще п'ять осіб. Начальник управління житлового господарства Львівської міськради Владислав Іванов повідомив, що для мешканців передбачено такі суми виплат: 15 тисяч гривень для власників трикімнатних квартир, 12 тисяч для двокімнатних, та 10 тисяч для однокімнатних.

"Мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, може отримати 10 тисяч гривень на оренду схожого житла. Якщо ж він бажає орендувати дво- або трикімнатне помешкання, він зможе доплатити решту вартості самостійно", — пояснив Іванов.

Для отримання матеріальної допомоги мешканці повинні подати заяву до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Після розгляду документів виконавчий комітет міськради ухвалює рішення про виплату допомоги на тимчасове проживання.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки 4 вересня загинуло 8 осіб, понад 70 людей постраждали, а також було пошкоджено понад 189 житлових будинків у Львові, зокрема 7 закладів освіти та 2 медичних установи. Загальні збитки перевищили мільярд гривень, і п’ять житлових будинків не підлягають відновленню.

У Львові затвердили компенсації для 60 мешканців будинків, зруйнованих ракетною атакою 4 вересня

Джерело: westnews.info (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua