Лікарі у Львові врятували 63-річного чоловіка з аневризмою черевної аорти

22 жовтня 2024 р. 09:39

22 жовтня 2024 р. 09:39


63-річний Ярослав з Вінниці, мав важку клінічну історію, зокрема кілька попередніх операцій, включаючи операції на серці та черевній порожнині.

Оперативне втручання, яке тривало близько шести годин, провела команда досвідчених фахівців Львівської обласної клінічної лікарні, повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Мій чоловік Ярослав непростий пацієнт, у нього було вже кілька складних операцій, тому перед лікарями постало багато викликів. Аневризма була у нього сім років, але останні пів року почала інтенсивно рости. У ваших лікарів золоті руки і добрі серця, вони подарували моєму Ярославу можливість жити!», – розповіла дружина пацієнта.

Лікар Борис Дячишин, який керував операційною бригадою, зазначив, що на етапі підготовки пацієнта діагностували вірусну ковідну пневмонію, тому операцію відтермінували на тиждень.

«Післяопераційний період був ускладнений двобічною вірусною пневмонією, але завдяки противірусній терапії і злагодженій роботі команди, ми отримали добрі результати» , – додав лікар.

Операція була симультанною: лікарі виконали резекцію великої аневризми черевної аорти та біфуркаційне протезування, а також відновили передню черевну стінку, використавши алосітку розміром 40 на 40 см.

Подібні складні випадки вже зустрічалися у практиці лікарів, зокрема, оперували пацієнтів з Тернополя, Рівного та Вінниці.

Лікарі у Львові врятували 63-річного чоловіка з аневризмою черевної аорти

Джерело: bomok.com.ua (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua