Новий трамвайний маршрут у Львові. У місті розповіли про етапи реалізації проєкту

22 жовтня 2024 р. 17:22

22 жовтня 2024 р. 17:22


Фото: ЛМР

Львівська міська рада та французьке агентство з розвитку AFD до кінця 2024 року укладуть грантовий договір на 5 мільйонів євро для реалізації першого етапу облаштування нового трамвайного маршруту. Про наступні етапи облаштування трамвайної колії розповів в інтерв'ю «Твоєму місту» керівник управління транспорту Орест Олеськів.

«Для проєкту трамвайної інфраструктури це важлива, хоча й незначна сума в контексті загального бюджету, що перевищує 50 мільйонів євро. Ці кошти дозволять створити якісну інфраструктуру біля головної обласної міської лікарні святого Пантелеймона, включаючи нову проїзну частину, тротуари з велодоріжками та виділені смуги для автобусів. Перший етап робіт охопить ділянку від вул. Орлика до вул. Мазепи, формуючи профіль майбутньої вулиці для трамвая» , – пояснив він.

За словами Ореста Олеськіва, 5 мільйонів євро не вистачить для повної реалізації трамвайної інфраструктури. Проте вони дозволять закласти основу, щоб у наступних етапах було достатньо лише встановити контактну мережу та колії.

Загалом проєкт поділений на чотири основні етапи, а також додатково будівництво мосту, як п’ятий етап. Перший етап охоплює ділянку від вулиці Липинського до Лінкольна, а згодом – від Лінкольна до Мазепи. Коли ці ділянки будуть реалізовані, буде можливість запустити трамвай до лікарні, фактично до вул. Пилипа Орлика.

Наступний етап передбачає продовження трамвайної лінії до новозбудованих районів, де вже зведена протезна майстерня та будується житло для реабілітованих переселенців і героїв.

Тривалість реалізації наразі невідома і залежить від фінансування.

«Місто активно працює над залученням коштів для повної реалізації проекту. Завершення цього етапу стане поштовхом для інвесторів та міжнародних організацій, які зможуть надати наступні транші для завершення проекту» , – підсумував Орест Олеськів.

Новий трамвайний маршрут у Львові. У місті розповіли про етапи реалізації проєкту

Джерело: tvoemisto.tv