У Львові викладачка університету вмикала російські відео на лекціях. Її відсторонили від роботи

22 жовтня 2024 р. 17:22

22 жовтня 2024 р. 17:22


Фото: google

Викладачка Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського попри зауваження студентів транслювала на лекції відео з російських медичних центрів. Керівництво університету відсторонило доцентку від роботи й покарало її доганою. Про це повідомили керівник «Української студентської асоціації фізичної терапії» Олег Карпов та пресслужба університету.

Ситуація сталася на лекції з «Інноваційних технологій у фізичній терапії». Викладачка університету Мар’яна Лужна транслювала студентам відео з російського джерела. Студенти відразу попросили викладачку вимкнути його, оскільки воно «російськомовне та зняте в росії».

За словами студентів, у відповідь викладачка запропонувала їм самостійно вимкнути звук і далі переглянути відео:

«Так, перепрошую, але давайте будемо дивитися на матеріал, який у відео, попри те, якою мовою і де його знято. Якщо вам не до вподоби слухати цю мову, то ви можете вимикати звук у себе, допоки триває відео».

Відтак деякі студенти покинули цю дисципліну.

Згодом на інцидент відреагувала адміністрація університету. У керівництві вишу заявили, що провели зустрічі з студентами та створили комісію для розгляду «інциденту щодо використання російськомовного відео в навчальному процесі студентів факультету терапії та реабілітації».

Комісія запропонувала ректору відсторонити викладачку від виконання обов’язків на час роботи комісії. Після другого засідання ректор ухвалив рішення покарати викладачку доганою.

Нагадаємо,

У Львові викладачка університету вмикала російські відео на лекціях. Її відсторонили від роботи

Джерело: tvoemisto.tv