Поліція встановила зловмисницю, що осквернила могили військових у Львові

22 жовтня 2024 р. 17:30

22 жовтня 2024 р. 17:30


Фото: Нацполіція Жінка розкидала квіти, вінки та лампадки на 39 могилах військових

Санкція інкримінованої статті жінці передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Правоохоронці встановили особу жінки, яка вчинила наругу над могилами військовослужбовців на Личаківському кладовищі. Про це інформує пресслужба поліції Львівщини у вівторок, 22 жовтня.

Зауважується, що 48-річна львів’янка може отримати до п’яти років позбавлення волі.

До поліції 20 жовтня надійшло повідомлення про акт наруги на полі Почесних поховань №76 Личаківського кладовища, де були розкидані квіти, вінки та лампадки на 39 могилах.

Правоохоронці задіяли оперативників кримінальної поліції, слідчих, а також співробітників інших служб для розслідування інциденту.

Вивчивши записи камер відеоспостереження, поліцейські спільно з Управлінням Служби безпеки України у Львівській області встановили, що до вчинення злочину причетна 48-річна жінка.

У Львівській обласній прокуратурі додали, що зловмисниці повідомлено про підозру у повідомлено про в оскверненні могил осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 297 КК України)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Наразі слідчі дії тривають, і вирішується питання про призначення низки експертиз, щоб визначити обставини злочину та обсяг завданих збитків.

Нагадаємо, у Тернопільській області 44-річний чоловік позривав державні прапори та повикидав хрести з могил загиблих українських захисників.

Додамо, на одному з кладовищ у Вінницькій області неадекватний чоловік пошкодив понад 70 місць поховань, як цивільних, так і військових.

Раніше у Житомирській області місцевий житель влаштував погром на могилі військового.

Джерело

Поліція встановила зловмисницю, що осквернила могили військових у Львові

Джерело: gazetapo.lviv.ua