Армія РФ за сьогодні здійснила вже 73 атаки, бої тривають на восьми напрямках

22 жовтня 2024 р. 17:50

22 жовтня 2024 р. 17:50


Російські війська від початку доби здійснили проти Сил оборони України 73 атаки, нині бої тривають на восьми напрямках, найактивніше загарбники діють на Покровському й Курахівському.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Згідно з даними Генштабу, армія РФ "не припиняє спроби просуватися в глибину території України, Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат.

Прикордоння Сумської та Чернігівської областей і далі потерпає від російських обстрілів. Від вогню ворожої артилерії постраждали Миропілля, Новоолександрівка, Новеньке, Бунякине, Лісне, Велика Писарівка, Гірськ, Михальчина Слобода та Мхи.

Ударів керованими авіабомбами росіяни завдали по Біловодах, Кіндратівці й Малушиному.

Сімома КАбами російська армія вдарила по своїй же Курській області.

На Харківському напрямку загарбники чотири рази штурмували українські позиції в районах Стариці та Вовчанська. Три бойові зіткнення досі тривають. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку війська РФ атакували позиції Сил оборони шість разів. Оборонці відбивали ворожі штурми поблизу Піщаного, Колісниківки й Лозової. Бої тривають.

На Лиманському напрямку російська армія атакувала в районах Греківки, Новомихайлівки, Тернів і Торського. Від початку доби на цій ділянці фронту захисники України відбили вже сім ворожих атак, одне боєзіткнення триває.

На Краматорському напрямку загарбники здійснюють штурмові дії поблизу Васюківки. Ворожих ударів некерованими авіаракетами зазнав Часів Яр.

На Торецькому напрямку російська авіація вдарила некерованими авіаракетами поблизу Дружби, три керовані авіабомба скинула в район Петрівки.

На Покровському напрямку від початку доби війська РФ здійснили вже 26 спроб потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Миролюбівки, Проміня, Лисівки та Селидового. Біля останнього відбулася майже половина з усіх бойових зіткнень. 16 ворожих атак українські захисники вже відбили.

У район Мирнограду росіяни скинули п’ять керованих авіабомб.

На Курахівському напрямку загарбники атакували Сили оборони 15 разів, намагалися просунутися поблизу Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки й Антонівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку російська армія атакує українські позиції, намагаючись просунутися до Богоявленки з Вугледара й Водяного.

На Оріхівському напрямку війська РФ завдали ударів керованими авіабомбами по району Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог двічі атакував позиції Сил оборони, триває бойове зіткнення.

Армія РФ за сьогодні здійснила вже 73 атаки, бої тривають на восьми напрямках

Джерело: galinfo.com.ua