Віктор Байдачний став першим заступником міністра у справах ветеранів: що про нього відомо

22 жовтня 2024 р. 19:10

22 жовтня 2024 р. 19:10


Кабінет Міністрів України ухвалив рішення призначити ветерана російсько-української війни Віктора Байдачного першим заступником міністра у справах ветеранів України.

Відповідне розпорядження КМУ оприлюднено на сайті Уряду, передає Мінветеранів.

На посаді першого заступника міністра у справах ветеранів України Віктор Байдачний відповідатиме за діяльність Управління вшанування та увічнення пам’яті, відділу з питань меморіальної роботи та державних нагород, відділу з питань патріотичного виховання, відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства, а також відділу інформаційної політики.

Віктор Байдачний до призначення першим заступником Міністра з лютого 2022 року проходив службу в Збройних силах України та брав участь в активних бойових діях, в тому числі в Бахмуті та Оріхові.

З листопада 2023 року відряджений до Міністерства оборони України, де займався, зокрема, вирішенням питань повернення незаконно вилученого військового майна у власність держави.

З 2018 року працював на посаді провідного інспектора відділу патріотичного виховання управління з питань учасників АТО Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

В період з 2018 по 2019 рік був позаштатним радником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

У березні 2014 року добровільно був розподілений до 93 окремої гвардійської механізованої бригади.

З травня 2014 виконував завдання в зоні АТО, а в липні цього ж року увійшов до складу рейдового загону 3БТГр 93 ОМБр. Демобілізувався у березні 2015 року.

З 2019 року Віктор Байдачний — член Ради ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів України, а з грудня 2022 року голова Ради.

Віктор Байдачний став першим заступником міністра у справах ветеранів: що про нього відомо

Джерело: galinfo.com.ua