У Львові через суд знесуть нову багатоповерхівку

22 жовтня 2024 р. 21:25

22 жовтня 2024 р. 21:25


Місто через суд домоглось знесення шестиповерхівки на Варшавській

Будинок на шість поверхів на вул. Варшавській, 22 демонтують. Таке рішення винесли після 6 років справи у судах. Громадська організація «Наше ідеальне місто», яка звела будинок без дозволів, має компенсувати витрати за демонтаж.

За даними Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю міста, 1 жовтня касаційно-адміністративна палата Верховного суду залишила постанову 8 апеляційного адміністративного суду Львова без змін і зобов’язала громадську організацію «Наше ідеальне місто» демонтувати самочинне будівництво. Зараз справа за виконавчою службою. Після поновлення виконавчого провадження вони зможуть розпочати процедуру демонтажу.

Нагадаємо, справа самобуду на вул. Варшавській, 22 тягнеться ще з 2018 року. Зводити будинок будівельники тут почали без жодного дозвільного документу. Спершу міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю штрафувала забудовника і дала припис про усунення порушень та зупинку будівельних робіт. Та це рішення проігнорували, тому ДАБК повторно оштрафувала громадську організацію і дала припис на демонтаж будинку. Але цього також не виконали. Тоді інспектори звернулися до суду.

«В невідомий спосіб державний реєстратор Бойко Христина зареєструвала право власності на всі квартири, які там були збудовані. З цим ми також звернулись в правоохоронні органи та до суду.

Суд першої та другої інстанції постановив демонтувати споруду, а Верховний суд направив справу на повторний розгляд. Так ще три інстанції розглядали справу повторно, але ми отримали позитивне рішення про те, що це потрібно демонтувати», – розповів Тарас Павлишин, начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Це не вперше у Львові будуть демонтувати незаконні самобуди. У Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю вже є виграні суди по таких спорудах на вул. Варшавській, 54; вул. Уманській, 4; Варшавській, 112 та на вул. На Нивах, де забудовника зобов’язали знести з 7 по 12 поверх будинку.

«Попри те, що такі справи можуть розглядати в судах роками, кінцеве рішення про демонтаж незаконного будинку має стати черговим прикладом для недобросовісних забудовників і свідченням того, що всі зведені без належних документів споруди у Львові будуть знесені», – зазначив Тарас Павлишин.

У Львові через суд знесуть нову багатоповерхівку

Джерело: golossokal.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua