В Дрогобичі у неділю відбудеться мистецький захід на підтримку Дрогобицької солеварні

22 жовтня 2024 р. 23:39

22 жовтня 2024 р. 23:39


У неділю, 27 жовтня, на території Дрогобицької солеварні пройде мистецький захід «Фестини у Жупника».

Мета заходу – привернути увагу до болючого питання Дрогобицької солеварні та висловитись проти приватизації унікального підприємства, яке є символом Дрогобича.

Коли? – 27 жовтня, 13:00 год.

Де? – Дрогобицький солеварний завод, вул. Солоний Ставок, 27

У програмі заходу на гостей чекають:

– Екскурсія Дрогобицькою солеварнею (за донат)

– Мистецькі виступи місцевих колективів

– Майстер-класи

– Вернісаж художніх творів

– Етноринок «Дрогобицький крам»

– Польова кухня з традиційними стравами з додаванням дрогобицької солі

Усіх дрогобичан та гостей міста запрошують долучитись до мистецького заходу та разом відстояти безцінне надбання Дрогобицької громади – солеварню.

Захід відбудеться під патронатом міського голови Тараса Кучми та за підтримки меценатів – депутата Львівської обласної ради Сергія Оленича, власника мережі магазинів «Ромашка» Романа Муля та депутата Дрогобицької міської ради Романа Бейзика.

Медіа партнери – радіо Хіт FM

Додамо, фонд державного майна додав цілісний майновий комплекс «Дрогобицький солевиварювальний завод» до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. Наразі триває підготовка до проведення аукціону, на якому наше унікальне підприємство, яке працює з 14 століття, буде виставлено на продаж.

Дрогобицький солеварний завод — це не просто найстаріше діюче підприємство в Європі, яке зберегло середньовічну технологію виробництва солі. Це символ нашого міста, гордість Дрогобича, його душа, частина нашої історії, культури та туристичної привабливості. Сьогодні, коли вирішується доля цього унікального об’єкту, громада міста має можливість об’єднатися для його збереження.

Позиція Дрогобицької міської ради щодо цього питання є незмінною – підприємство потрібно зберегти та передати його у комунальну власність. Адже ніхто не вболіватиме за його збереження та розвиток більше, ніж громада міста.

В Дрогобичі у неділю відбудеться мистецький захід на підтримку Дрогобицької солеварні

Джерело: golossokal.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua