Чотири громади Миколаївщини отримали свої перші шкільні автобуси

26 липня 2024 р. 17:37

26 липня 2024 р. 17:37


У 2024 році з державного бюджету виділено понад 43 мільйони гривень для місцевих бюджетів на закупівлю 25 шкільних автобусів , які будуть передані 17 громадам області . Фінансування відбувається через цільову субвенцію, що передбачає співфінансування: 50 % коштів надходить з державного бюджету, а решта – з місцевих бюджетів. Це рішення ухвалене комісією Міністерства освіти і науки України на основі потреби у підвезенні учнів, які не мають доступу до існуючих шкільних автобусів.

26 липня 2024 року було передано першу партію з шести шкільних автобусів представникам чотирьох громад . Новоодеська та Єланецька громади отримали по одному автобусу , тоді як Степівська та Веселинівська громади отримали по два автобуси .

“Цей тиждень видався дійсно продуктивним щодо поновлення транспорту у громадах. Ці ж шкільні автобуси допоможуть у громадах забезпечити комфортний та своєчасний підвіз дітей до місць навчання. Це гостре питання для громад, де школи були або пошкоджені, або зруйновані, і тепер система потребує реорганізації. Тож, це один з кроків до бажаного результату з відновлення. Працюємо далі!”, – підкреслив Антон Табунщик.

Під час передачі автобусів були присутні представники місцевої влади та освіти, включаючи керівництво обласної і районної військових адміністрацій, обласної ради та департаменту освіти.

“Закупівля шкільних автобусів забезпечить рівний доступ до освіти для всіх дітей нашої області. Ці нові автобуси допоможуть дітям з віддалених і деокупованих громад безпечно та своєчасно дістатися до школи”, – повідомив Віталій Кім під час церемонії передачі.

Передача ключів від шкільних автобусів

Чотири громади Миколаївщини отримали свої перші шкільні автобуси

Джерело: korabelov.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua