У Миколаєві знеструмлять одну вулицю через модернізацію мереж

27 липня 2024 р. 08:48

27 липня 2024 р. 08:48


В суботу, 27 липня у звʼязку з модернізацією електромереж знеструмлять одну вулицю.

З 10:00 по 18:00 світла не буде у споживачів по вулиці Хоменка в Інгульському районі міста.

Інших планових відключень по місту та області в обленерго не анонсували. Водночас, до 17:00 в Миколаївській області скасували графіки погодинних відключень світла.

З 17:00 по 23:00 знеструмлюватимуть по одній черзі.

  • 17:00-18:00 (плюс деякий час на заживлення) — 1 черга;
  • 18:00-20:00 (плюс деякий час на заживлення) — 3 черга;
  • 20:00-22:00 (плюс деякий час на заживлення) — 5 черга;
  • 22:00-23:00 (плюс деякий час на заживлення) — 2 черга.

Список адрес за чергами можна переглянути за посиланням .

Обстріли енергетики навесні 2024 року

Перший цього року масований обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури Росія здійснила 22 березня . Російська армія атакувала Харків , Запоріжжя, Кривий Ріг, Хмельницький, Полтавську область, Вінницьку область, Львівську область, Івано-Франківську область, Миколаївську область , Одесу та інші регіони України.

Найбільшою була атака на Дніпровську гідроелектростанцію (ГЕС) у Запоріжжі. Це одна з найбільших та потужних гідроспоруд України. Ракетний удар по ДніпроГЕС призвів до пошкодження двох станцій і греблі, що входять до її структури.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко каже, що до зими Україні необхідно відновити щонайменше 25-30% пошкодженої теплової генерації: «Нам на повну потрібно залучити імпорт. Також до зими потрібно максимально відновити те, що можна з вугільної генерації, з гідрогенерації й максимально побудувати об‘єкти в газовій генерації».

Водночас, за словами міністра енергетики Германа Галущенко, робити наразі якісь прогнози щодо складності наступної зими для енергетики України недоцільно. На його думку, зараз ніхто не зможе сказати з якою генерацією Україна опиниться взимку: «Насправді виглядає все втішно, тому що система, незважаючи на російські удари, є цілісною».

У ВВС прогнозують, що взимку українці можуть проводити до 20 годин на день без світла та опалення.

У Миколаєві знеструмлять одну вулицю через модернізацію мереж

Джерело: nikvesti.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua