Жителів Снігурівщини попередили про планові знищення боєприпасів

27 липня 2024 р. 11:05

27 липня 2024 р. 11:05


В суботу, 27 липня, на території Снігурівської громади представники місії гуманітарного розмінування «The HALO Trust» проведуть планові знищення боєприпасів.

Демінери працюватимуть на території Тамаринського старостинського округу  з 11:00 до 15:00.

«Будьте обережні та не наближайтеся до місця потенційної небезпеки», — написав Іван Кухта.

Як триває розмінування Миколаївщини?

Нещодавно в Україні оновили план пріоритетного розмінування країни. Згідно ньому, в першочерговому розмінуванню підлягають понад 512 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення, я яких 44 тисячі гектарів — на Миколаївщині .

Автор проєкту «Світ навиворіт.Україна» Дмитро Комаров побував на замінованих територіях Миколаївщини та показав роботу місцевих саперів . «НикВести» також розповідали про фермера з Киселівки, який намагається самотужки розмінувати свої поля.

У Баштанському районі Миколаївської області , частина якого знаходилася під окупацією, залишаються замінованими близько 30-35 тисяч гектарів земель. А у селі Максимівка Первомайської громади Миколаївської області місцеві живуть з нездетонованим снарядом під фундаментом будинку .

Відомо, що компанія «Demining of Ukraine» розробила установку, яка спроможна впродовж трьох місяців розмінувати Миколаївську область .

Підрозділи Корпусу демінерів вже працюють у Миколаївській , Херсонській та Харківській областях.

Також читайте статтю « НикВести » «Як машини механізованого розмінування очищують поля від мін на деокупованій Миколаївщині».

Читайте статтю « НикВести » «Людина поруч із сучасною технікою. Як водолази- сапери разом з дронами та роботами шукають міни у річках Миколаєва».

Також читайте статтю « НикВести » « Я подивився на ногу та побачив фарш ». Історія миколаївського сапера, який наступив на міну та втратив стопу».

Жителів Снігурівщини попередили про планові знищення боєприпасів

Джерело: nikvesti.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua