«Незагоєна рана в серці кожного українця». НБУ присвятив медпрацівникам пам'ятну монету

27 липня 2024 р. 11:20

27 липня 2024 р. 11:20


Національний банк України присвятив пам’ятну монету українським медичним працівникам «Країна супергероїв. Дякуємо медикам!» напередодні професійного свята. Вона продовжує серію «Безсмертна моя Україна».

Про введення в обіг нової монети повідомляють у пресслужбі банку.

Дизайн нової монети

На аверсі монети зображена стилізована смужка бинта, на якій видно кров у формі території України. «Це незагоєна рана в серці кожного українця, яка постійно болить і кровоточить», — зазначають у пресслужбі.

На реверсі – смужки бинта, що перетинаються. «Вони ніби ізолюють рану, накриту рукою медика, котрий зцілює і тамує біль», – додають у банку.

Перші пам’ятні монети вручили працівникам дитячої лікарні «Охматдит».

Фото: НБУ «Незагоєна рана в серці кожного українця». НБУ присвятив медпрацівникам пам'ятну монету

Дизайн монети створили художники мистецької групи «АртТріум» Володимир Таран, Олександр і Сергій Харук. Нацбанк увів монету в обіг 26 липня.

Придбати її можна з 30 липня в інтернет-магазині нумізматичної продукції банку. Тираж становить 30 тисяч монет, у перший день продаватимуть лише 20 тисяч.

Монета «Країна супергероїв. Дякуємо медикам!» уже 13-та у серії «Безсмертна моя Україна», яку почали випускати з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема, за цей час уже випустили монети номіналом 5 і 10 гривень до професійних свят енергетиків, волонтерів і залізничників.

Реклама

«Незагоєна рана в серці кожного українця». НБУ присвятив медпрацівникам пам'ятну монету

Джерело: thegard.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua