"Загинув обороняючи Маріуполь", - у селі Лимани попрощалися із бійцем 36-ї окремої бригади Іваном Барзухом

27 липня 2024 р. 11:35

27 липня 2024 р. 11:35


У селі Лимани Миколаївської області 26 липня 2024 року попрощалися із загиблим бійцем 36-ї окремої бригади морської піхоти Іваном Барзухом , повідомляє Суспільне .

Чоловік народився у Станіславській громаді, що на Херсонщині.

Брат військового Мар’ян каже, Іван боронив Маріуполь. Родина отримала звістку про його смерть 15 березня 2022 року , але підтвердження і тіло отримали більш ніж через два роки.

“Вони були з азовцями на “Азовсталі”. Востаннє він виходив на зв’язок 8 березня. Прийшло сповіщення 15 березня, що він загинув. Я до останнього не вірив, що він мертвий, ми його чекали, шукали всі ці два роки. І два тижні тому експертиза підтвердила, що це все-таки мій брат і він загинув. Добрий, веселий брат, завжди допомагав, опора. Він мені показав багато чого — свій приклад”, — говорить Мар’ян Гаврилів.

"Загинув обороняючи Маріуполь", - у селі Лимани попрощалися із бійцем 36-ї окремої бригади Іваном Барзухом

Зі слів брата військового отця Олега , Іван був зразком справжнього чоловіка.

“Він мене виховував, муштрував. Став для мене зразком справжнього чоловіка, справжньої мужності. Саме він вмовив мене закінчити навчання — стати священником. Військова служба моя теж була побуджена через його приклад. Нарешті все-таки Іван повернувся додому. На жаль, ми його чекали живим, проте слава Богу, що й змогли поховати. І хоча б уже буде куди матері й рідним прийти”, — говорить отець Олег.

Діна Ференц була вчителькою Івана. Жінка каже, чоловік завжди був за справедливість, чесний, принциповий та відданий.

“Тому він і став на наш захист. Схиляємо голови перед родиною Івана, перед мамою, яка виростила такого сина і вдячні за все. Слава герою України! Слава Івану Барзуху”, — говорить вчителька військового Діна Ференц.

Діна Ференц. Суспільне Миколаїв/Федір Бондар

За словами старости сіл Лупареве і Лимани Наталії Панашій , Іван Барзух став 18 захисником України, похованим на території цих двох сіл, троє із загиблих бійців були родом з Херсонської області.

“Ми у вівторок ховали захисника з 79-ї бригади, сьогодні прощаємося із захисником з легендарної 36-ї бригади. Скільки ще сліз принесе ця клята війна до нашої України? А я вам скажу скільки: допоки серед нас є ті, що чекають Путіна, котрий приїде на танку і ми йог закидаємо квітами, доти ми будемо отут з вами говорити”, — розповідає староста сіл.

"Загинув обороняючи Маріуполь", - у селі Лимани попрощалися із бійцем 36-ї окремої бригади Іваном Барзухом

Джерело: korabelov.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua