Пенсіонер з Полтавщини їде велосипедом у Закарпаття, щоб зібрати кошти на ЗСУ: підтримайте

05 вересня 2024 р. 14:32

05 вересня 2024 р. 14:32


Олександр Каніболоцький з Полтавщини наприкінці серпня вирушив у благодійний велотур на підтримку ЗСУ. За вісім днів він подолав близько 1000 кілометрів територією шістьох областей України. Незадовго до цілі велосипед зламався, тож пенсіонер змушений був повернутися додому для ремонту. Проте 6 вересня велотур продовжиться. Як підтримати, читайте на Гард.City.

Про перебіг благодійного велотуру Олександр розповідає на своїй сторінці у фейсбуці, там можна слідкувати за тим, як відбувається подорож.

Потрібно придбати вкрай необхідні речі для наших захисників. Долучайтесь!

Олександр на іще батьковому велосипеді «Україна» щодня проїздить понад сотню кілометрів. 64-річний волонтер не вперше вирушає у благодійні велотури, щоби зібрати кошти на підтримку українського війська. Цей велотур уже четвертий за весь час та другий у 2024-му. На початку літа-2024 велосипедист подолав 1219 км та зібрав 1 600 000 гривень для ЗСУ. На ці кошти придбали для військових РЕБ, безпілотники, прилади нічного бачення.

Четвертий благодійний велопробіг волонтер планував навесні 2025 року. Проте поспілкувася із військовими з Донеччини і зрозумів: нагальна потреба у дронах є просто зараз, відкладати не можна. І у ніч з 24 на 25 серпня вирушив з Опішні до Ужгорода.

Волонтер пише:

За вісім днів велотуру на підтримку ЗСУ я проїхав шість областей: Полтавську, Київську, Житомирську, Хмельницьку, Тернопільську та Івано-Франківську області.

Пенсіонер з Полтавщини їде велосипедом у Закарпаття, щоб зібрати кошти на ЗСУ: підтримайте

« Під пекучим сонцем подолав близько 1000 кілометрів. Моєю метою було зібрати кошти на потреби наших воїнів. На жаль, за 30 км до Закарпатської області, в місті Яремча, мій велосипед не витримав багатокілометрового марафону. Щоб відремонтувати його на місці, потрібно замінити запчастини і виконати зварювальні роботи, а це відповідно зайняло б два дні проживання у не дуже дешевих готелях туристичного міста, плюс витрати на харчування. Оскільки донати надходили дуже слабо, було прийнято рішення повертатися додому поїздом, розібравши велосипед. Трішки не вийшло дійти до поставленої цілі, але життя продовжується і по приїзді будемо готувати нові подарунки для наших військових. Дякую всім, хто підтримував мене в дорозі та донатив. Хто бажає долучитись до благодійної допомоги нашим армійцям додаю посилання на банку ».

Велосипед «Україна», який долає тисячі кілометрів Фото: Зі сторінки Олександра Каніболоцького Велосипед «Україна», який долає тисячі кілометрів

Після того, як відремонтує велосипед, Олександр планує 6 вересня повернутися в Яремче і продовжити маршрут.

Переглянути відео про волонтера можна у матеріалі Суспільного.

Нагадаємо: Гард також збирає донати, щоб придбати РЕБ для підрозділу нашого земляка.

Реклама

Пенсіонер з Полтавщини їде велосипедом у Закарпаття, щоб зібрати кошти на ЗСУ: підтримайте

Джерело: thegard.city