Ліжко-подіум: основні причини придбати його просто зараз

06 вересня 2024 р. 10:04

06 вересня 2024 р. 10:04


Модні тенденції є у всіх сферах, меблеве виробництво – не виключення. Формуються тренди під впливом запитів покупців. Одне зі стильних рішень, яке набуло значного поширення, – це ліжко-подіум. У тому, які його особливості, переваги та недоліки, розберемося далі.

Аргументи на користь придбання ліжок-подіумів

Конструкція, яка може бути доволі різноманітною (з системами зберігання чи без них, з яскравим дизайном чи з класичним), все ж має чимало переваг. Вони й визначили її популярність. Купити в інтернет-магазині меблів HubStore ліжко подіум варто за його функціональність та практичність. Під площиною спального місця часто розміщуються шухляди, причому вони великі та місткі, тож можна розмістити чимало речей. Це дає змогу максимально корисно використати простір, внаслідок чого оптимізувати спальню, якщо її розміри не дуже великі.

Наступний аргумент – універсальність. Незалежно від розміру кімнати, її стилістики та ваших побажань, вдасться підібрати ці меблі таким чином, щоб вони були практичними та зручними. Більшість подіумів мають помітний дизайн, чим і виділяються з-поміж інших. Наприклад, це текстильна оббивка по периметру та доволі масивне узголів’я, яке привертає до себе увагу. Крім того, існує чимало моделей у сучасній, богемній стилістиці. Такі меблі роблять спальню затишною та комфортною.

За допомогою ліжок-подіумів із високими спинками можна зонувати відкритий простір квартири-студії чи великої спальні. Таке рішення трендове, тому його прагнуть доволі часто реалізувати. У разі потреби навколо ліжка можна встановити ширму, що відділить спальну зону.

Фінальний аргумент «за» – це величезне поле для реалізації інтер’єрних фантазій. Дійсно, ліжка-подіуми виглядають доволі незвично, і саме серед них можна знайти чимало стильних та сучасних рішень, за допомогою яких вдасться реалізувати задум дизайнера.

Різновиди ліжок-подіумів: які варіанти можна вибрати

Це той випадок, коли виробники не обмежують своїх дизайнерів в ідеях. Можна виділити три популярні варіації:

  • стандартний подіум. Це каркас із ламельною основою. Зазвичай має м’яку оббивку бокових частин та узголів’я. Висота останнього, як і дизайн, можуть суттєво відрізнятись;
  • подіум із ящиками та нішами. Висувні системи зберігання розміщені під спальним місцем. Така варіація практична, адже дає змогу розмістити значну кількість речей, причому зі зручним розділенням на секції;
  • подіум із підіймальним механізмом. Це практична модель, яка буде зручною в експлуатації. Завдяки газліфту чи іншій системі підіймати та опускати основу з матрацом зовсім не важко.

Інколи виробники пропонують і більш незвичні та екзотичні моделі, але переважно зосереджуються на цих трьох.

Параметри вибору якісного ліжка-подіуму

Звісно, такі меблі варто вибирати, орієнтуючись насамперед на свої вподобання щодо дизайну, адже він буквально дуже яскравий. Потрібно визначитися з колірною гамою та матеріалом оббивки. Саме вони є ключовими в сприйнятті та можливості вписати такі меблі в інтер'єр.

Оскільки в середньому ці ліжка дорожчі за стандартні конструкції, то якості матеріалів та загалом виконання приділяється значна увага. Але при цьому варто зважати на наступні характеристики, що можуть різнитися залежно від моделі:

  • максимальна вага. Якщо вона у користувачів більше середньої, то обов'язково перевіряйте цей показник;
  • матеріали. Для основи використовуються дерев’яні та металеві каркаси, які є дуже надійними та довговічними;
  • висота. Це також має значення при підборі матраца. Загалом висота спального місця повинна бути до коліна або трохи нижчою/вищою. Це забезпечить зручне використання меблів.

Зверніть увагу на кількість ламелей та відстань між ними, адже від цього залежать ортопедичні властивості спального місця.

Реклама

Ліжко-подіум: основні причини придбати його просто зараз

Джерело: thegard.city