Комплексна реабілітація дітей з інвалідністю в Южноукраїнську: послуги, графік, контакти

12 вересня 2024 р. 15:30

12 вересня 2024 р. 15:30


У Южноукраїнську функціонує відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, що є частиною комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади». Основна мета цього відділення — надання допомоги дітям з інвалідністю та дітям з групи ризику, які можуть потребувати особливої уваги для покращення їхнього стану. Якими послугами можна тут скористатися, хто та що для цього потрібно дивіться нижче в матеріалі.

За інформацією на сайті Южноукраїнська у відділенням надається широкий спектр реабілітаційних послуг, серед яких:

  • Денний догляд , що включає як індивідуальні, так і групові заняття;

Однією з найважливіших складових роботи відділення є група денного догляду для дітей з інвалідністю. Діти перебувають у цій групі по дев'ять годин на день, під час яких їм допомагають розвивати основні соціальні навички. Малеча також отримує триразове харчування, організований відпочинок та дозвілля. За індивідуальним графіком з дітьми працюють спеціалісти — логопед, психолог та реабілітолог, щоб забезпечити їм комплексний підхід до розвитку.

  • Психолого-педагогічна реабілітація за участі вчителя-реабілітолога, логопеда та психолога, які працюють за індивідуальними програмами та з невеликими групами дітей;
  • Соціальна реабілітація , спрямована на адаптацію дітей до суспільства та підвищення їх соціальної незалежності;
  • Фізична реабілітація , яка включає лікувальну фізкультуру та оздоровчий масаж;
  • Медичний супровід , який забезпечується двічі на рік на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу «Іскра» при Південноукраїнській атомній електростанції.

Протипоказання до прийому:

Важливо зазначити, що відділення не може приймати дітей з деякими захворюваннями, серед яких:

  • гострі інфекційні захворювання;
  • хвороби в активній стадії;
  • часті судомні напади та важкі порушення поведінки, якщо дитина не перебуває під наглядом батьків або законних представників.

Контактна інформація

Якщо вам потрібна додаткова інформація або ви хочете дізнатися про можливість реабілітації, звертайтеся за адресою: вулиця Молодіжна, 5а.
Графік роботи: з понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, у п’ятницю – з 8:00 до 16:00.
Телефони для консультацій: (05136) 5-77-90; 099-427-65-18.

Раніше ми писали про те, як наша журналістрка провела один день із завідувачкою відділення реабілітації Антоніною Переутою.

Реклама

Комплексна реабілітація дітей з інвалідністю в Южноукраїнську: послуги, графік, контакти

Джерело: yuzhkanews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua