Міська рада у Первомайську затвердила Правила благоустрою

16 вересня 2024 р. 14:00

16 вересня 2024 р. 14:00


Правила благоустрою території Первомайської громади були затверджені місцевими депутатами на черговій сесії міської ради наприкінці серпня 2024 року. А ви знали що ці Правила зобов’язують власників житла утримувати територію у межах 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці? А також про те, що заборонено білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми? Якщо ще не знайомі з Правилами, пропонуємо переглянути.

Рішення Первомайської міської ради опубліковане на офіційному сайті громади.

Де переглянути первомайські Правила благоустрою

Як зазначається у тексті рішення, Правила ухвалюють «з метою забезпечення благоустрою, санітарного стану території, чистоти і порядку, підвищення відповідальності посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, громадян за стан благоустрою Первомайської міської територіальної громади, міська рада».

Правила для Первомайської громади, згідно тексту затвердженого документа, враховують і Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 27 липня 2006 року за № 880/12754.

Вже зараз, у вересня 2024-го, можна прослідкувати формальність у виконанні рішень міської влади. У вищевказаному документі, у розділі 9.1. Догляд за деревами і чагарниками, йдеться, цитуємо: «9.1.17. Забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми».

Каштани та бордюри на вулиці Шевченка у Первомайську Автор: Гард.City Каштани та бордюри на вулиці Шевченка у Первомайську

Переглянути Правила можна, скачавши додаток до документа. Для зручності читачів, редакція опублікує повний текст у вигляді скрінів та дає посилання на гугл-документ: Правила .

Раніше ми писали: 29 серпня пройшла чергова сесія Первомайської міської ради. Кожен може переглянути її перебіг та ознайомитися з рішеннями, які ухвалили депутати. Гард.City підкаже, як.

Реклама

Міська рада у Первомайську затвердила Правила благоустрою

Джерело: thegard.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua