Скільки коштує харчування учнів у первомайських гімназіях та ліцеях

16 вересня 2024 р. 16:39

16 вересня 2024 р. 16:39


Виконком у Первомайську встановив вартість харчування учнів у гімназіях та ліцеях на 2024/2025 навчальний рік. Традиційно є й пільгові категорії.

Про це йдеться у рішенні виконкому, опублікованому на офіційному сайті громади.

«Управлінню освіти Первомайської міської ради… забезпечити в закладах загальної середньої освіти реалізацію готових страв за вартістю продуктового набору згідно з розрахунками», — пишуть у тексті документа.

Причому батьки учнів початкової школи (1-4 класів) будуть сплачувати до 40% від вартості харчування на один день, за кожне відвідування, — 20 грн.

Скільки коштує харчування учнів

  • Середня вартість харчування учнів від 6 до 11 років — до 50 грн (батьківська плата 20 грн.)
  • Середня вартість харчування учнів від 11 до 14 років — до 56 грн.
  • Середня вартість харчування учнів від 14 до 18 років — до 60 грн.

Звільняються від оплати за харчування на 100%:

  • Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.
  • Діти з інвалідністю, які навчаються в інклюзивних класах.
  • Діти із малозабезпечених сімей (при наявності відповідних документів).
  • Діти із числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
  • Діти учасників війни, учасників бойових дій, ветеранів війни, інвалідів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (при наявності посвідчення або довідки про участь у бойових діях, оформлених згідно з чинним законодавством).
  • Діти бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України (при наявності документів, оформлених згідно з чинним законодавством).
  • Діти з сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», зокрема:

Харчування учнів 5-11 класів — за рахунок батьківських коштів.

Раніше ми писали: виконком у Первомайську подовжив термін дії тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства», а також встановив тарифи КП «Житло-плюс» на ці ж послуги.

Реклама

Скільки коштує харчування учнів у первомайських гімназіях та ліцеях

Джерело: thegard.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua