Втратили дім через війну? Сертифікат «єВідновлення» допоможе оплатити іпотеку!

25 вересня 2024 р. 17:54

25 вересня 2024 р. 17:54


У відомстві зазначають:

«Розширюємо можливості єОселі для українців, чию домівку зруйнували росіяни. Більше не потрібно шукати дешевше житло — беріть кредит на нову домівку за програмою єОселя, а перший внесок повністю або частково покривайте сертифікатом єВідновлення».

Кошти з сертифіката резервуються на 30 днів, протягом яких потрібно знайти житло. Якщо за цей період житло не придбано, сертифікат потрібно перебронювати через додаток «Дія» у розділі «Сертифікати на житло». Також подача заяви на іпотеку займає до 10 хвилин, а рішення повідомляється через той же додаток.

Сертифікат для покриття 20% вартості житла

Програма «єОселя» передбачає мінімальний перший внесок у розмірі 20% вартості житла. Якщо сума сертифіката є меншою за цю частку, різницю потрібно доплатити власними коштами. Наприклад, якщо сертифікат на 2 мільйони гривень, а квартира коштує 3 мільйони, раніше потрібно було доплачувати або шукати дешевше житло. Тепер же можна взяти пільгову іпотеку за «єОселею».

Миколаївська область отримала 1,3 мільярда компенсацій

З початку дії програми «єВідновлення» мешканці Миколаївської області отримали понад 1,3 мільярда гривень компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло. Загалом подано 7597 заяв , із яких наразі оброблено 61% звернень, що становить 4647 .

Втратили дім через війну? Сертифікат «єВідновлення» допоможе оплатити іпотеку!

Джерело: korabelov.info