В Южноукраїнську попрощалися з молодим бійцем Євгенієм Федоренком, який загинув 2 роки тому

15 жовтня 2024 р. 16:25

15 жовтня 2024 р. 16:25


Довге очікування, що єдиний син вижив у бою і невдовзі повернеться до дому, закінчилося для мами чорною звісткою: його дужа вже два роки, як на небесах. Молодий воїн Євгеній Федоренко загинув у 2022 році на Херсонщини. Рівно через два роки, в день його загибелі – 15 жовтня відбулися похорони бійця. Южноукраїнці віддали останню шану тому, хто віддав життя за Україну, її Свободу та Незалежність.

Автор: Наталя Кравець

Народився Євгеній Федоренко у селі Богданівка в 2001 році. Там же й закінчив школу. В Южноукраїнському професійному ліцеї вивчився на зварювальника. Коли почалася антитерористична операція на сході країни, хлопець був ще підлітком, однак вже тоді він надихався патріотизмом українських військових. Проходячи строкову службу в армії, Євгеній підписав контракт і пішов захищати рідну країну.

Женя ніколи не скаржився, завжди усміхався, запевняв рідних та близьких: «Усе буде добре» . Так і було до тієї чорної дати – 15 жовтня 2022 року. Під час штурмових дій в районі П’ятихатки Херсонської області російська авіація розбомбила позиції українських військових. Навідник екіпажу танкового взводу танкової роти танкового батальйону військової частини А 1556 Євгеній Федоренко загинув. Життя мужнього воїна обірвалося в бою, коли йому був лише 21 рік.

З того моменту телефон Євгенія був у зоні недосяжності. А життя мами перевернулося, адже вона не знала правди, й надія жевріла життєдайним вогником у серці. Вона чекала, що її єдиний син повернеться. Через два роки очікування прийшла похоронка.

Із загиблим героєм Євгенієм Миколайовичем Федоренком мешканці Южноукраїнської громади прийшли попрощатися на площу середмістя. Слова співчуття висловив секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко та головний сержант взводу охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Медведєв.

Після віддання усіх військових почестей траурна процесія рушила в село Богданівка.

Автор: Наталя Кравець В Южноукраїнську попрощалися з молодим бійцем Євгенієм Федоренком, який загинув 2 роки тому

Світла пам'ять про Євгенія Федоренка назавжди залишиться в наших серцях. Слава Герою!

Реклама

В Южноукраїнську попрощалися з молодим бійцем Євгенієм Федоренком, який загинув 2 роки тому

Джерело: yuzhkanews.city