В Южноукраїнську відбулася мистецька акція на березі Південного Бугу. Фоторепортаж

15 жовтня 2024 р. 16:52

15 жовтня 2024 р. 16:52


Несучи енергетику вдячності та миру, різнокольорові човники з жовтим та червоним листям прикрасили річку Південний Буг холодного недільного ранку. На міському пляжі 13 жовтня відбулася символічна мистецька акція, присвячена Дню художника України. За цікавим дійством спостерігали рибалки, поодинокі купальники і тамтешні котики.

Автор: Лариса Мініна В Южноукраїнську відбулася мистецька акція на березі Південного Бугу. Фоторепортаж

Автор: Наталя Кравець

Автор: Лариса Мініна В Южноукраїнську відбулася мистецька акція на березі Південного Бугу. Фоторепортаж

Мистецька акція проходить вже п’ятий рік поспіль за ініціативи Богдана Грицевич – відомого в громаді та за її межами поціновувача мистецтва, гіда і краєзнавця. До неї долучаються всі охочі: культурні діячі, митці тощо. Цьогоріч колектив редакції ЮжкаNews.City теж взяв участь у особливому дійстві.

– Ритуал з човниками символізує вдячність за пейзажі цього сезону, Бузькому Гарду і річці Бог. Традиція не нова, вона була в цих краях за часів рахманів. Вони відправляли розмальовану яєшну шкарлупу по річці Бог, а волхви зустрічали її на березі Чорного моря. Ми тут живемо, і цю красу, дякуючи художникам, бачимо в іншій трансформації: в картинах, – розповів Богдан Грицевич .

Богдан Грицевич має креативний підхід до всього. Автор: Наталя Кравець

Запускаючи човники з символічними написами «Гард», «Хай живе Бузький Гард!» кожен думав про своє – сокровенне.

– За цей рік дуже багато намалювала для себе пейзажів ріки. Мені вона дуже подобається. Вдячна їй за це, поділилася викладачка мистецької школи Тетяна Войнич.

Юрій Бондар і Тетяна Войнич. Автор: Наталя Кравець

Художник Юрій Бондар відпустив на воду човник з думками про те, що чекає на Україну та з побажаннями миру.

Лариса Мініна та Світлана Шумейко. Автор: Наталя Кравець

– День Подяки співпав з Днем художника, з цією акцією. Тому я буду думати про вдячність природі, Південному Бугу. Буду бажати йому, щоб він оновлювався, був повноводний і красивий. Щоб було чим милуватися, було куди нашим художникам виходити на пленер , – поділилася думками редакторка газети «Контакт» Лариса Мініна.

Найменша учасниця акції шестирічна Ніколь раділа, ставлячи човники на воду. Вона спостерігала, як вони рухаються за течією та плескала у долоньки. Її дитячі очі були сповнені щирості й добра. Як же хочеться, щоб маленькі українці жили в мирі.

Реклама

В Южноукраїнську відбулася мистецька акція на березі Південного Бугу. Фоторепортаж

Джерело: yuzhkanews.city