Нічний жах на Миколаївщині та в Києві: російські дрони атакують енергетику та житлові будинки

17 жовтня 2024 р. 11:33

17 жовтня 2024 р. 11:33


В ніч проти 17 жовтня мешканці Миколаївської області та столиці України стали свідками нових хвиль російських атак дронами та іншими засобами ураження. В обох регіонах працювали сили протиповітряної оборони, знешкоджуючи ворожі безпілотники, проте частина інфраструктури зазнала пошкоджень.

Миколаївщина: атака на енергетику

За інформацією Миколаївської обласної військової адміністрації , в області велася активна протиповітряна оборона проти російських атак.
Ворог цілеспрямовано атакував енергетичну інфраструктуру , що призвело до тимчасового відключення електроенергії у деяких районах. Завдяки злагодженим діям енергетиків, більшість споживачів вже було заживлено, і ремонтні роботи тривають. Потерпілих від атаки немає, проте наслідки для інфраструктури ще оцінюються.

Київ: тривога, дрони та руйнування житлових будинків

Київ пережив чергову ніч повітряної тривоги та атак. Близько 01:53 було зафіксовано російський ударний дрон, що рухався в бік столиці. Внаслідок чотирьох тривог протягом ночі жителів Києва неодноразово закликали до укриттів. За словами Сергія Попка , начальника КМВА , повітряна загроза тривала близько трьох з половиною годин, і включала не лише дрони, а й балістичну загрозу.

Незважаючи на успішну роботу ППО, яка знешкодила всі дрони, частина Деснянського району все ж зазнала руйнувань. В одному з багатоквартирних будинків вибуховою хвилею було вибито вікна та пошкоджено внутрішнє оздоблення на трьох поверхах. На щастя, потерпілих немає.

Нічний жах на Миколаївщині та в Києві: російські дрони атакують енергетику та житлові будинки

Джерело: korabelov.info