"Дороги ремонтують, а на інвалідів грошей немає?", - мешканка Корабельного не знає, як вижити в цих реаліях

17 жовтня 2024 р. 12:53

17 жовтня 2024 р. 12:53


Мешканка Корабельного району міста Миколаєва звернулась до редакції Кorabelov.info з проханням висвітлити проблему відсутності фінансування соціальних виплат для осіб, які доглядають за інвалідами. Жінка отримує компенсацію згідно з законом України “Про соціальні послуги”, однак за вересень та жовтень 2024 року виплати не отримала.

“Я оформлена офіційно, перебуваю на обліку у відділі соціальних допомог та послуг управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, і мені призначено допомогу – компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі . Сума, зрозуміло не велика, але є стаж, і також це мій єдиний дохід , тому що догляд за лежачим паралізованим інвалідом (моїм батьком) займає Весь час, в мене немає більше рідних чи когось, хто би міг допомогати.

Пенсії батька і мого цього доходу ледь вистачає на життя. За вересень-місяць виплати не було, за теперішній місяц жовтень також не буде, тому що немає ухвалення місцевої влади (депутатів) на фінансування цих виплат на органи соцзахисту. І на їх наступній очікуваній сесії десь в кінці місяця якщо не буде знов ухвалення, то я не отримаю наступний (третій) місяць ось цей свій єдиний дохід”, – пише жінка.

Чому в такий важкий час війни, обстрілів (моє помешкання постраждало дуже сильно від нічного прильоту семи ракет по нашому місту 15 жовтня) виділяються кошти на ремонти доріг, озеленення чи щось ще? Все це обов’язково буде профінансовано мільйонними коштами, а на оплату допомоги по догляду за інвалідами не виділяються кошти? Як вижити? ” — риторично запитує миколаївчанка.

Ця ситуація наочно демонструє, що місцеві органи влади не завжди реагують на потреби найуразливіших категорій населення. Чи спроможні депутати вирішити проблему фінансування соціальних виплат на найближчій сесії — питання залишається відкритим.

Наша редакція задала питання щодо цієї ситуації в департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Чекаємо відповіді.

"Дороги ремонтують, а на інвалідів грошей немає?", - мешканка Корабельного не знає, як вижити в цих реаліях

Джерело: korabelov.info