Зеленський натякнув Трампу: або ядерна зброя для України, або НАТО

17 жовтня 2024 р. 16:04

17 жовтня 2024 р. 16:04


Президент України Володимир Зеленський зробив заяву, яка не залишила байдужими: у розмові з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом він прямо озвучив, що Україна обирає між ядерною зброєю та вступом до НАТО.

На пресконференції після участі у засіданні Євроради, де він представив свій “план перемоги”, Зеленський висловив думку, що Будапештський меморандум не виконав своєї функції захисту України після відмови від ядерної зброї. Він підкреслив, що зараз лише Україна, серед колишніх ядерних держав, стикається з війною:

“Хто з цих великих країн, всіх ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна – Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Одна – Україна. Хто сьогодні воює? Україна.”

Зеленський відзначив, що у розмові з Трампом заявив про необхідність захисту країни. Президент зазначив, що у разі неможливості приєднання до НАТО, Україні потрібна ядерна зброя:

“Або в України буде ядерна зброя – і тоді це для нас захист. Або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієвих альянсів.”

За його словами, Трамп відзначив справедливість аргументів України. Також Зеленський додав, що якщо партнери не підтримають його “план перемоги”, то це стане перевагою для Росії .

Зеленський натякнув Трампу: або ядерна зброя для України, або НАТО

Джерело: korabelov.info