Миколаїв тестує новітню технологію для відновлення труб

17 жовтня 2024 р. 17:53

17 жовтня 2024 р. 17:53


У Миколаєві впровадили нову технологію для ремонту каналізаційних труб – метод «полімерної панчохи». Вперше його застосували на каналізаційному колекторі на вулиці Колодязній , і результати вражають.

За словами директора МКП «Миколаївводоканал» Бориса Дуденка , полімерний рукав – це справжній прорив у ремонті комунікацій на складних ділянках. Технологія дозволяє відновлювати пошкоджені труби швидко, без порушення дорожнього покриття, і забезпечує надійність трубопроводів щонайменше на 50 років .

«В стару трубу заводиться полімерний рукав. Під дією ультрафіолету та пару великого тиску він твердне і значно продовжує строк служби трубопроводу», – пояснив Дуденко.

Серед переваг технології, як зазначив директор підприємства, не лише швидкість і надійність, а й економія коштів.

«Це набагато дешевше, ніж повна заміна трубопроводів», – додав він.

Технологію до Миколаєва привезла данська компанія Per Aarsleff , яка також провела навчання для фахівців «Миколаївводоканалу». Фінансування закупівлі обладнання здійснив Світовий банк .

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив важливість цієї співпраці, адже через війну в Миколаєві постраждали значні частини водопровідної та каналізаційної мережі. Він також висловив сподівання на подальше партнерство з Per Aarsleff , яке дозволить не тільки ремонтувати труби в Миколаєві, а й пропонувати послуги в інших містах України.

«У подальшому «Миколаївводоканал» зможе заробляти на цій технології, виконуючи подібні роботи в інших містах», – зауважив Сєнкевич.

Співпраця з данською компанією допоможе Миколаєву не лише швидше відновити водопостачання, а й вивести «Миколаївводоканал» на новий рівень ефективності.

Миколаїв тестує новітню технологію для відновлення труб

Джерело: korabelov.info