Мешканця Первомайська будуть судити за державну зраду

18 жовтня 2024 р. 13:50

18 жовтня 2024 р. 13:50


25-річний первомайчанин готував статті для іноземного сайту, в яких виправдовувалася збройна агресія росії. Він же очолив заборонене в Україні політичне об’єднання та налагодив роботу групи прихильників комуністичного руху. Тепер йому загрожує позбавлення волі на термін 15 років або довічне.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура: затверджений та скерований до суду обвинувальний акт.

У чому суть

25-річний житель міста Первомайськ очолив заборонене в Україні політичне об’єднання та налагодив роботу групи прихильників комуністичного руху. Він готував статті антиукраїнського характеру, у яких не визнавалася незалежність України, заперечувалася легітимність української влади та виправдовувалася збройна агресія рф проти України. Після підготовки, редагування та перекладу тексти передавалися для публікації на іноземному соціалістичному вебсайті. З лютого 2022 року було опубліковано понад 10 пропагандистських статей.

Що далі

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювала Служба безпеки України в Миколаївській області.

Раніше: у Первомайську осквернили сквер Небесної Сотні. Це сталося в ніч на 20 серпня. Ймовірно, що невідомі там влаштували нічні оргії, бо вранці на території скверу були знайдені використані презервативи. Про це повідомила журналістам дружина загиблого воїна.

Реклама

Мешканця Первомайська будуть судити за державну зраду

Джерело: thegard.city