Проблеми Костянтинівської гімназії: від пожежної безпеки до фінансування - ціна питання 50 мільйонів

18 жовтня 2024 р. 16:28

18 жовтня 2024 р. 16:28


У Костянтинівській гімназії виникла серйозна проблема: учні змушені вчитися дистанційно. Це сталося через те, що суд заборонив використовувати будівлю, бо там є порушення пожежної безпеки. Як повернути гімназистів до очного навчання — про це 16 жовтня, депутати міської ради, керівництво міста та управлінням освіти обговорювали на робочій зустрічі в залі засідань виконавчого комітету. Яких саме висновків дійшли, дивіться нижче у матеріалі.

Здавалося б, для повернення дітей до очного навчання залишилося тільки встановити в закладі пожежну сигналізацію та блискавкозахист, що планувалося зробити до кінця поточного року. Однак за інформацією на сайті міста, виявилося, що складність не обмежується лише цим. З'явилося більше інформації про проблеми гімназії. Про них на зустрічі озвучив представник Управління освіти, зокрема стан укриття, системи опалення та загальний вигляд приміщень. Для їх вирішення потрібно близько 50 млн грн, що викликає занепокоєння щодо можливості швидкого фінансування.

Проблеми з укриттям

У Костянтинівській гімназії є протирадіаційне укриття, але його стан залишає бажати кращого. Приміщення не відповідає нормам і постійно підтоплене через протікання покрівлі. Це серйозно насторожує, адже діти можуть дихати вологим повітрям із цвіллю. Наразі це питання розглядається в суді.

Температура і комфорт у класах

Ще одна проблема — це низька температура в приміщеннях під час зими. Система опалення потребує ремонту або модернізації, адже не може забезпечити комфортну температуру вище 15-17 °C. Це створює дискомфорт для учнів і порушує санітарні норми.

Стан приміщень

Також потрібно звернути увагу на туалети , спортивну та актову зали, які потребують термінового ремонту. Непривабливий вигляд цих приміщень негативно позначається на враженні про школу та умови навчання.

Фінансові питання

Для вирішення всіх цих проблем знадобиться близько 50 млн грн. Присутні на зустрічі розуміють, що знайти такі гроші в короткі терміни буде непросто. Обговорювали й альтернативні варіанти покращення навчання, наприклад, підвіз учнів до міських шкіл.

Діалог з громадськістю

На завершення зустрічі всі учасники погодилися, що важливо спілкуватися з батьками та колективом школи. Наступна зустріч має стати платформою для обговорення майбутнього Костянтинівської гімназії та створення комфортних умов для навчання.

Реклама

Проблеми Костянтинівської гімназії: від пожежної безпеки до фінансування - ціна питання 50 мільйонів

Джерело: yuzhkanews.city