Копійку випустять за копійки? Посадовиця, що виправдовувала РФ, може вийти під заставу!"

18 жовтня 2024 р. 17:00

18 жовтня 2024 р. 17:00


Миколаївський суд обрав запобіжний захід для затриманої голови Куцурубської ОТГ Інни Копійки . Її помістили під варту з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень . Жінку звинувачують у виправданні злочинів російської армії та визнанні правомірною агресію РФ проти України.

Що відомо про звинувачення?

За даними слідства, 54-річна Інна Копійка під час спілкування з колегами неодноразово заявляла, що війна в Україні є “внутрішнім громадянським конфліктом”. Вона також виправдовувала дії російських військових, стверджуючи, що саме українська армія обстрілювала мирні міста. У фрагменті звукозапису, опублікованому прокуратурою, посадовиця заявила:

— Ми ще будемо раді, що сюди зайшла Росія. Куди зайде Росія, залишаться зі своїми хатами. Все інше буде знищено. України не буде, лишиться жменька землі.

Також вона заявила, що обстріли в Херсоні здійснювала українська армія:

— Наші українці били по Херсону. 24 людини загинули, жодного військового.

Що вилучили під час обшуку?

Під час обшуків у будинку та на робочому місці Копійки вилучили мобільні телефони та планшет. Слідство триває за частиною 3 статті 436-2 ККУ – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників”. За це Інні Копійці загрожує до 8 років позбавлення волі .

Наразі вирішується питання про її відсторонення від посади.

Що відомо про Інну Копійку?

Інна Копійка була обрана головою Куцурубської громади у 2016 році. До цього двічі обіймала посаду голови сільради. Зазначимо, що Куцурубська громада знаходиться під регулярними атаками з боку російських військових, зокрема з використанням артилерії та дронів.

Також варто зазначити, що Інна Копійка — це перша дружина Ігоря Копійки , колишнього депутата Миколаївської міськради від партії “Опозиційний блок” . Її колишній чоловік відомий тим, що раніше був головою адміністрації Корабельного району , а також фігурував у справі про хабар у розмірі чверті мільйона гривень. Зараз він заступник голови Миколаївської райради, соратник Ігоря Дятлова. У 2018 році журналісти повідомляли про можливі корупційні дії з боку посадовців у Куцурубі.

Копійку випустять за копійки? Посадовиця, що виправдовувала РФ, може вийти під заставу!"

Джерело: korabelov.info