Нове звірство росіян: пораненого захисника України вбили в полоні

18 жовтня 2024 р. 20:34

18 жовтня 2024 р. 20:34


Трагічна історія розправи над українським захисником в окупованому Бахмутському районі . Військовослужбовець ЗСУ, ймовірно, отримав поранення під час бойового завдання, коли окупанти захопили будівлю, де він перебував. За даними Донецької обласної прокуратури, 6 вересня 2024 року , приблизно о 10:00, на території селища Нью-Йорк поблизу «Фенольного заводу» окупанти взяли пораненого солдата у полон. Він не чинив опору та був беззбройним, однак російські військові розстріляли його прямо на місці.

Прокуратура Донецької області вже розпочала досудове розслідування у рамках кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (частина 2 статті 438 Кримінального кодексу України), що передбачає відповідальність за вчинення воєнних злочинів, поєднаних з умисним убивством.

Кількість страчених українських військових продовжує зростати

Варто зазначити, що це далеко не поодинокий випадок. За даними Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця , Росія регулярно здійснює страту українських військовополонених. Він повідомив, що понад 100 українських воїнів , які здавалися в полон, були розстріляні російськими військовими.

“Це свідома політика Росії, і міжнародні організації закривають на це очі,” — зазначив омбудсман. Він також підкреслив, що Україна активно документує ці злочини та передає матеріали для розгляду міжнародними організаціями, хоча реакції Росії на порушення міжнародного права очікувати не варто.

Дмитро Лубінець також заявив, що окупанти страчують полонених не лише для демонстрації своєї зневаги до міжнародного права, а й з метою «зв’язати кров’ю» тих, хто виконує ці накази, щоб підтримати пропагандистську машину Кремля.

Нове звірство росіян: пораненого захисника України вбили в полоні

Джерело: korabelov.info