Токсичне горіння на кладовищі в Корабельному районі: екологи б'ють тривогу

22 жовтня 2024 р. 12:00

22 жовтня 2024 р. 12:00


“Нещодавнє звернення на портал “ЕкоЗагроза” виявило серйозну проблему у Корабельному районі Миколаєва”, – повідомляє 22 жовтня 2024 року Держекоінспекція Південно-Західного округу.

Державні інспектори під час обстеження так званого в народі “жуківського” кладовища по вул. Руфіна Судковського (колишній вул. Гагаріна ) зафіксували несанкціоновані місця розміщення побутових відходів, сухої рослинності, поліетилену та пластику. Також виявлені епізодичні осередки слідів спалювання цих відходів зі слідами кіптяви.

Інспекцією на адресу Миколаївської міської ради та КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» направлені листи щодо вжиття відповідних заходів реагування.

Заходи вжиті , та на додаток підприємством встановлена камера відеоспостереження, тож тепер у разі фіксації правопорушень, буде здійснено подальше реагування та складення адміністративних матеріалів”, – сказано в повідомленні.

Ще раз наголошуємо, що відходи, а особливо пластикові квіти та вінки необхідно вивозити на сміттєзвалища і ні в якому разі не спалювати!, – нагадують екологи.

Токсичне горіння на кладовищі в Корабельному районі: екологи б'ють тривогу

Джерело: korabelov.info