В Ізмаїльському районі збирають органічні кавуни

25 липня 2024 р. 17:05

25 липня 2024 р. 17:05


Підприємство “Дунайський аграрій”, яке вирощує органічну продукцію на території  Ізмаїльського району наприкінці червня розпочало збір баштанних культур. Про врожайність Бессарабія.UA розповів директор компанії Дмитро Шаров.

Підприємство спеціалізується на вирощуванні натуральних овочів, фруктів, зернових культур та продуктів тваринного походження.

Для “Дунайського аграрія” в пріоритеті завжди було здоров’я. Саме тому про використання хімікатів, пестицидів для догляду за рослинами й мови не йшлося. Засновник підприємства Дяжук Роман пропагував органіку та гармонію людини з природою.

За натуральність “Дунайський аграрій” отримав визнання та увійшов у рейтинг підприємств, які вирощують найкращу екологічну продукцію в Україні. Торік Роман Улянович загинув у моторошній аварії. Та справа всього його життя продовжується.

Основним викликом 2024 року для співвласників компанії стали управлінські зміни. Нагадаємо, у підприємстві заявили про рейдерське захоплення через те, що у державному реєстрі були змінені дані компанії. Колегія Мінюсту визнала порушення у процедурі реєстрації та анулювала її.

Однак вся процедура припала на фазу збору врожаю. Гальмування роботи аграріїв, яка була пов’язана з розв’язанням питання управління підприємством призвела до того, що підприємство розпочало роботу на полях пізніше ніж його конкуренти. Як наслідок — втрата врожаю унікальних кубічних органічних кавунів , які потребують особливого догляду.

Загалом, баштанні культури “Дунайського аграрія” висаджені на 100 гектарах землі. У середньому з одного гектару цього року збирають 45 тонн ранніх кавунів.

“На врожайність вплинула аномальна жара та стабілізаційні відключення світла. Адже без електроенергії не має змоги працювати насосна станція, яка подає воду для поливу культур”, — розповів Дмитро Шаров.

Попри все врожайність цього року оцінюється як середня, збір баштанних культур продовжується ще до вересня.

Додамо, “Дунайський аграрій” є прямим постачальником мереж супермаркетів України “Ашан”, “Копійка”, “Сільпо”, “Метро”, “Таврія” та інших. Також є партнером німецької компанії “Lidl”.

У місті Ізмаїл товар реалізується у магазині “Корона” за адресою: пр. Незалежності, 67. Замовлення органічної продукції через Нову пошту можна оформити в інтернет-магазині “Дунайського аграрія” , вартість кавуна в такому випадку складає 42 грн за кілограм.

В Ізмаїльському районі збирають органічні кавуни

Джерело: bessarabia.ua