Нардеп з Одещини Артем Дмитрук тікав пішки: подробиці втечі та три підозри

03 вересня 2024 р. 12:13

03 вересня 2024 р. 12:13


Правоохоронці України встановили та повідомили про підозру трьом особам, які допомогли народному депутату Артему Дмитруку незаконно перетнути кордон з Молдовою. 23 серпня 2024 року нардеп пішки залишив Україну поблизу пункту пропуску «Павлівка» в Одеській області. Подробиці схеми втечі та її наслідки розслідуються Державним бюро розслідувань.

Джерело: офіс генерального прокурора, ДБР, Укрінформ

Подробиці: нардеп Артем Дмитрук виїхав із Києва до Одеської області, де пересів в інший автомобіль, який доставив його до кордону з Придністров'ям . Там він пішки перетнув україно-молдовський кордон.

Правоохоронці виявили учасників, які сприяли втечі депутата: організатору переправлення та водію повідомлено про підозру заочно, ще одного учасника схеми затримано. Слідчі дії тривають, а Дмитрука оголошено в міжнародний розшук 29 серпня. Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.

Нардепа Артема Дмитрука, обраного від президентської партії «Слуга народу», оголосили в міжнародний розшук 29 серпня.

За інформацією слідства, Дмитрук зі спільниками в Одесі напав на співробітника правоохоронного органу, який перебував при виконанні. Він побив його і намагався викрасти в нього зброю.

Ще один випадок був у Києві — там у депутата виникла сварка з військовим, під час якої Дмитрук завдав йому кілька ударів, зокрема в голову.

Нардепу оголосили про підозру відразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Йому інкримінують організований груповий напад на працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України), замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб (ч. 1 ст. 262), побиття військовослужбовця (ч. 1 ст. 122) і хуліганство (ч. 1 ст. 296).

Сам Дмитрук заперечує всі звинувачення і заявляє, що влада дала команду його посадити.

За даними ЗМІ, у Молдові нардеп-втікач надовго не затримався, він полетів до Риму через кишинівський аеропорт.

Реклама

Нардеп з Одещини Артем Дмитрук тікав пішки: подробиці втечі та три підозри

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua