Одеський легкоатлет здобув бронзу на Паралімпіаді-2024

03 вересня 2024 р. 18:41

03 вересня 2024 р. 18:41


Загалом українські спортсмени вже здобули 36 медалей

34-річний одеський спортсмен Олександр Литвиненко, представник регіонального центру "Інваспорт", здобув бронзову медаль на літніх Паралімпійських іграх 2024 року. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Олександр змагався у класі Т36, який передбачає стрибки у довжину для спортсменів з порушеннями рухів усіх чотирьох кінцівок. Його результат – 5,56 м – забезпечив йому третє місце на п'єдесталі.

Для Литвиненка це вже другі Паралімпійські ігри. Під час своєї участі у Токіо-2021 він зайняв сьоме місце у стрибках у довжину та фінішував тринадцятим у бігу на 100 метрів.

Цьогорічна бронза стала першою нагородою для Одеської області на Паралімпіаді-2024, і цей успіх є важливим досягненням для самого Олександра та його тренера Тетяни Орлової.

Нагадаємо, українські паралімпійці продовжують дивувати світ своїми досягненнями. На чергових змаганнях з плавання у рамках Паралімпійських ігор-2024 в Парижі, збірна України виборола одразу три нагороди. До колекції  медалей додались одне срібло та дві бронзи.

Раніше “Коментарі.Київ” писали, що Парижі розпочалися XVII літні Паралімпійські ігри-2024 , і Україна вже готова боротися за медалі на найпрестижнішому світовому змаганні. Цього року Київщину представлятимуть дев'ять атлетів, які візьмуть участь у чотирьох різних видах спорту. Всі вони — вихованці  Київського регіонального центру "Інваспорт", що спеціалізується на підготовці спортсменів з інвалідністю до змагань найвищого рівня.

Одеський легкоатлет здобув бронзу на Паралімпіаді-2024

Джерело: odessa.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua