За сім місяців порти Одещини перевищили довоєнні показники: які обсяги в тоннах, яка перспектива

03 вересня 2024 р. 21:31

03 вересня 2024 р. 21:31


За сім місяців 2024 року обсяг експорту морських портів Одещини перевищив довоєнні показники. За цей період у 2024-му обробили 60 млн тонн вантажів, у 2021 за аналогічний - 58,3 млн тонн. Велика Одеса попереду, у неї більше переваг, однак є перспектива і у Дунаю.

Джерело : Укрінформ , заступник міністра розвитку територій, громад та інфраструктури України Сергій Деркач

Що відомо : за словами заступника міністра розвитку інфраструктури Сергія Деркача, середньомісячний експорт із портів Великої Одеси та Придунав'я у 2024 року склав близько 8,6 млн тонн, проти 8,3 млн тонн за 2021 рік.

Дунайське пароплавство наразі почало втрачати позиції, обсяги наполовину менші за минулорічні. Все тому, що більшість вантажів йдуть через Велику Одесу. У глибоководних морських портів більше переваг.

Але нинішні, хоч і зменшені, показники експорту по Дунаю зберігатимуть. Цей коридор будуть тримати у робочому стані на випадок, якщо ворог знову вдарить по портах Великої Одеси. Тобто йдеться про логістичну безпеку. Окрім цього залишаються категорії товарів, які традиційно возять через ці порти, наприклад, нафтопродукти. Тому Дунай буде працювати, інвестиції в нього повертатимуться трохи довше.

Реклама

За сім місяців порти Одещини перевищили довоєнні показники: які обсяги в тоннах, яка перспектива

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua