Ввели операцію "Мотоцикліст" на Одещині: перевірятимуть водіїв мопедів, особливо неповнолітніх

04 вересня 2024 р. 19:47

04 вересня 2024 р. 19:47


На Одещині розпочалася операція під умовною назвою "Мотоцикліст", в рамках якої поліція перевірятиме водіїв мотоциклів та мопедів. Заходи пов'язані зі збільшенням кількості аварій в області саме за участі цього виду транспорту.

Джерело: відділ комунікації поліції Одещини

Що відомо: у поліції кажуть, що аварійність зростає через те, що водії ігнорують правила дорожнього руху. У зв’язку з цим вирішили посилити профілактичні заходи, щоб зменшити рівень аварійності.

Під час операції поліцейські будуть приділяти увагу водіям без захисного спорядження, у стані сп’яніння, а також неповнолітнім, які керують мототранспортом без посвідчення водія.

Звертатимуть увагу на технічний стан транспорту, особливо глушників. Адже за їх відсутності та несправності вони гудуть, нагадуючи звук ворожих "шахедів".

Також відпрацьовуватимуть ділянки доріг, де було найбільше зареєстровано ДТП, а також місця відпочинку.

У поліції нагадали, що керувати мотоциклами та мопедами дозволено особам, які досягли 16-річного віку, пройшли теорію та практику, склали відповідні іспити та отримали посвідчення водія категорії А та А1. Водії повинні користуватися мотошоломами і неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Реклама

Ввели операцію "Мотоцикліст" на Одещині: перевірятимуть водіїв мопедів, особливо неповнолітніх

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua