В місті Ізмаїл підняли вартість навчання у музичній та художній школах

05 вересня 2024 р. 12:03

05 вересня 2024 р. 12:03


Днями виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради погодив розмір батьківської плати за навчання у мистецьких школах – комунальних закладах громади на 2024-2025 навчальний рік, передає Бессарабія.UA .

Вартість навчання була переглянута через клопотання директорів закладів, з метою залучення додаткових коштів на утримання мистецьких шкіл. Торік підняття плати відбулося на 100 грн, у новому навчальному році сума зросла ще на 50 грн.

Отже, з 1 вересня 2024 року навчання на баяні, акордеоні, домбрі, балалайці, бандурі, ударних та духових інструментах коштуватиме 350 грн, скрипці — 400 грн.

За заняття дітей на фортепіано, гітарі батьки мають оплатити 650 грн. Така ж вартість навчання сольному співу та хореографії.

Заняття в хоровому класі обійдуться в 300 грн, у театральному відділенні — 550 грн.

Розмір щомісячного навчання у художньому відділенні Ізмаїльської школи мистецтв Малаховського та Ізмаїльській художній школі складатиме 600 грн.

Від оплати за навчання звільнені діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Також встановлені пільги 50% від оплати за навчання для дітей, чиї батьки мають інвалідність, учасників бойових дій, обдарованим дітям.

Як зазначається у рішенні, пільги зі щомісячної батьківської плати для учнів з інших населених пунктів надаються за рахунок коштів бюджетів їхніх громад, за умови укладення відповідного договору.

В місті Ізмаїл підняли вартість навчання у музичній та художній школах

Джерело: bessarabia.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua