На Одещині двох чоловіків ошукали на гроші: вони замовили трактори на фейковому сайті. Вони не єдині

05 вересня 2024 р. 18:36

05 вересня 2024 р. 18:36


На Одещині двоє чоловіків стали жертвами шахраїв – купили на сайті спеціалізованого підприємства міста Кілія неіснуючі трактори. Сплатили гроші, а продавці перестали виходити на зв’язок. Вони звернулися до поліції, там з’ясували, що адреса підприємства, як і саме воно - фейкові. Однак сайт й досі продовжує працювати.

Джерело : видання Бесарабія інформ

Що відомо: 4 вересня одразу два чоловіки звернулися до поліції щодо шахрайства. Як пояснили потерпілі, вони знайшли в інтернеті сайт та зацікавились товарами через привабливу ціну. Довірились також, бо на сайті були лише гарні відгуки від інших покупців. Заплатили аванс 50 тисяч гривень та 2 тисячі доларів. Після цього продавці перестали брати слухавку, а повідомлення у переписці видалили. Ошукані звернулися до поліції.

Невдовзі встановили, що адреси, вказаної на сайті, вулиця Восточная (Східна), 30/2, в місті не існує. Нумерація цієї вулиці закінчується на №14. А зареєстрованого підприємства з такою назвою немає ні в Кілії, ні серед зареєстрованих підприємств в Україні.

Загальна сума збитків постраждалих становить близько 3,5 тисяч доларів, і вони далеко не єдині.

Видання зазначає, що мова йде про шахрайське підприємство “Сельхозтехника-ЮГ”. Якщо ввести запит у Google, то видає ось такий сайт , який продовжує працювати. В контактах там вказана фейкова адреса, не обійшлося без маніпулятивної акції знижок для ЗСУ, ТРО і волонтерів. Час акційних цін на відліку, спливає швидко, заздалегідь просять вислати покупців скан-копії паспорту і коду. А інформація про компанію починається реченням російською мовою: «МЫ простые ребята, без пафоса, которые просто делают своё дело!»

Перевіряйте ретельно продавців та інформацію про підприємства, щоб не стати жертвами шахраїв.

Ми також розповідали про інші актуальні схеми шахрайства, і як вберегтись від них.

Реклама

На Одещині двох чоловіків ошукали на гроші: вони замовили трактори на фейковому сайті. Вони не єдині

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua