З’явився мультимедійний проєкт "Сусіди” з історіями жителів будинку в Одесі, зруйнованого “шахедом”

06 вересня 2024 р. 13:12

06 вересня 2024 р. 13:12


2 березня 2024 року російська армія здійснила атаку дроном "шахед" на багатоповерхівку в Одесі, що призвело до руйнування частини будинку та загибелі 12 осіб, серед яких п'ятеро дітей. Платформа "Свій дім" зібрала спогади жителів будинку, які вижили під час трагедії.

Джерело: платформа "Свій дім", Меморіал пам’яті

Подробиці: платформа "Свій дім" створила спеціальний проєкт , у якому зібрала відеоінтерв'ю з жителями багатоповерхівки на проспекті Добровольського, 134, що пережили атаку дрона-камікадзе "шахед". Це була перша подія, коли внаслідок удару безпілотника було зруйновано цілий під’їзд будинку. Жителі діляться спогадами про ту жахливу ніч: вони досі пам'ятають звук наближення дрона та крики під завалами, які розгрібали понад 17 годин.

Серед героїв проєкту — Сергій Гайдаржи, який втратив дружину Аню та 4-місячного сина Тимофія. Він рідко відвідує свою зруйновану квартиру, натомість часто приходить на могилу рідних з білими квітами. Сергій активно співпрацює з міжнародними ЗМІ, розповідаючи про російські злочини, щоб світ дізнався про цю трагедію.

Спогади сусідів

Квартира №1. 26-річна Світлана Карніцова в ніч трагедії здійснила давню мрію — працювати на камеру. Щоправда, вона хотіла стати акторкою чи журналісткою, а не очевидцем власного горя. Світлана знала всіх у багатоповерхівці: від 1 до 9 поверху. У її квартирі залишилась коробка від торта, який напередодні трагедії принесла сусідка Ганна. Тієї ночі 73-річна жінка загинула.

Квартира №5. Родина Гайдаржи винаймала квартиру на проспекті Добровольського пів року. Їхній доньці Лізі — 2 рочки, сину Тимофію було 4 місяці. Сергій з дочкою вижили, тому що спали в іншій кімнаті. А тіла дружини та сина знайшли у підвалі через 17 годин пошукових робіт. Після експертизи він дізнався, що рідні померли уві сні. Аня та Тимофій не відчули болі. Їх накрило ковдрою та матрацом.

Квартира №16. 96-річна Надія Бодрова вже понад двох років не виходила на вулицю. Вона зламала стегно та пересувається за допомогою ходунків. Онук Володимир переїхав піклуватись про стареньку, тому вимушено жили разом.

У ніч на 2 березня Надія довго не могла заснути. Не спав і Володимир. Тільки задрімав — пролунав вибух. Бабуся запитала онука, що сталось? Він сказав правду.

Реклама

З’явився мультимедійний проєкт

З’явився мультимедійний проєкт

З’явився мультимедійний проєкт

З’явився мультимедійний проєкт

З’явився мультимедійний проєкт

З’явився мультимедійний проєкт "Сусіди” з історіями жителів будинку в Одесі, зруйнованого “шахедом”

Джерело: bilyayivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua