На Одещині чоловік самовільно зробив дамбу: деталі справи

06 вересня 2024 р. 14:50

06 вересня 2024 р. 14:50


На Одещині чоловіка судитимуть за перекриття річки для поливу баштану

Жителю Одещини загрожує до трьох років обмеження волі через незаконне перекриття річки. За даними поліції, 51-річний мешканець одного з сіл Тарутинської громади у червні самовільно провів днопоглиблювальні роботи на річці Анчокрак і збудував дамбу, перекривши її потік. Це було зроблено з метою збільшення рівня води для поливу баштанних культур, висаджених на власній земельній ділянці поблизу річки. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Для реалізації свого плану правопорушник орендував екскаватор і найняв працівника, якому запевнив у наявності всіх необхідних дозволів на проведення робіт. Після перекриття річки, він проклав приховану трубу від водойми до своєї ділянки та три місяці поливав свої насадження.

Розслідування встановило, що внаслідок цих незаконних дій чоловік захопив поверхневий шар землі загальною площею 0,0150 га, об'ємом 199,1 кубічних метрів, яка належить до комунальної власності водного фонду.

На підставі зібраних доказів дізнавачі поліції Болградського району разом із Болградською окружною прокуратурою висунули чоловіку обвинувачення за незаконне заволодіння земельними ресурсами водного фонду в особливо великих розмірах. За це правопорушення, відповідно до ч. 1 ст. 239-2 КК України, йому загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням права займати певні посади або здійснювати певну діяльність на цей самий термін. Обвинувальний акт передано до суду.

На Одещині чоловік самовільно зробив дамбу: деталі справи

Джерело: odessa.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua