Уночі активісти прибрали з площі 10 квітня в Одесі орден Леніна та радянську зірку

07 вересня 2024 р. 09:12

07 вересня 2024 р. 09:12


Уночі в суботу, 7 вересня, активіст Дем'ян Ганул і очільник ГО "Зелений лист" Владислав Балінський прибрали із площі 10 квітня в Одесі орден Леніна. Також на площі більше немає радянської зірки.

"Я просив владу зняти його (тобто Леніна – прим. ред.) толерантно, ну влада не завжди чує громадськість... Така Одеса мені більше подобається", – зазначив громадський діяч.

Також він додав, що Ленін не охороняється законом і не має жодної культурної цінності.

Площа 10 квітня після та до демонтажу ордена Леніна та радянської зірки. Фото: t.me/ganul93

На відео, яке опублікував активіст невдовзі після демонтажу, видно, що на місце вже прибули правоохоронці.

Відео: t.me/ganul93

Трохи згодом він записав відеозвернення , в якому повідомив, що перебуває у райвідділку, однак Ленін не має бути ані в Одесі, ані в будь-якому іншому українському місті.

"Таке трапляється, коли влада ігнорує закон про декомунізацію. Я думаю, все буде добре, залишив пояснення, чекаю, поки ще товариш залишить пояснення, і будемо їхати додому відпочивати", – сказав Ганул.

Владислав Балінський, який разом із Ганулом брав участь у демонтажу, ще ввечері 1 вересня опублікував на своїй Facebook-сторінці пост із питанням щодо того, чому орден Леніна та радянська зірка досі є на площі 10 квітня.

"Нагадайте мені в День знань, чому це страхіття в Одесі ще на своєму місці? Зображення орденів та медалей не є орденами та медалями й не потрапляють під виняток, чи не так?" – написав тоді голова громадської організації.

У коментарі під цим постом Ганул тоді відповів йому: "Давай самі демонтуємо, скільки того діла, під покровом ночі".

Уночі активісти прибрали з площі 10 квітня в Одесі орден Леніна та радянську зірку

Джерело: VGORODE (Одеса)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua