В Одесі стався конфлікт за участі військових і жінки: як коментують інцидент у ТЦК

07 вересня 2024 р. 13:39

07 вересня 2024 р. 13:39


Уранці в суботу, 7 вересня, низка одеських Telegram-каналів опублікувала відео, на якому зафіксовано сутичку між чоловіками у військовій формі та жінкою. На цих кадрах видно, як люди, які, імовірно, є військовослужбовцями, застосовують відносно жінки фізичну силу.

Інцидент вже прокоментували в Одеському обласному ТЦК та СП.

Відео: Telegram-канал "Курс Одеса"

За інформацією військових, громадянка, з якою стався конфлікт біля будівлі збірного пункту Одеси, перебуваючи в емоційному стані, намагалася перешкоджати роботі РТЦК. Вона заблокувала ворота збірного пункту, аби завадити в'їзду та виїзду службового транспорту, а також симулювала фізичну недугу, не реагуючи на зауваження представників ТЦК.

Військовослужбовці викликали на місце наряд патрульної поліції. Після приїзду правоохоронців жінка почала поводитися ще агресивніше, зокрема здійснила напад на транспортний засіб, що виїжджав із території збірного пункту.

"Водій транспортного засобу, захищаючи службове майно, намагався завадити протиправним діям громадянки. Цей момент і потрапив на відео, яке викривлено та подано в анонімних (сумнівних) Telegram-каналах", – йдеться в повідомленні ТЦК.

Військові наголосили, що перешкоджання законній діяльності ЗСУ або інших військових формувань під час воєнного стану можуть кваліфікувати за статтею 114-1 Кримінального кодексу України. За таке порушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Крім того, напад на службовий транспорт можна розцінювати як посягання на майно ЗСУ.

В Одесі стався конфлікт за участі військових і жінки: як коментують інцидент у ТЦК

Джерело: VGORODE (Одеса)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua