Бібліотека у місті Одеської області справила на європейського гостя добре враження світлим, сучасним і комфортним простором

07 вересня 2024 р. 23:07

07 вересня 2024 р. 23:07


За сприяння асоціації міст України мери міст Балта і Овре Ейкер з Норвегії уклали у книгозбірні угоду про співпрацю

Бібліотека у місті Балта Одеської області справила на європейського гостя добре враження світлим, сучасним й комфортним простором, - повідомила регіональний консультант у Асоціація міст України Оксана Піднебесна.

«Зараз перебуваю у Балтській публічній бібліотеці, хоча бібліотекою це місце складно назвати, бо це новітній простір, світлий, сучасний, комфортний, де читацька зала затишна і наповнена мудрими думками. У її конференц-залі чекають на мера Балти і мера міста Овре Ейкер з Норвегії, які мають підписати угоду про співпрацю за сприяння Асоціація міст України. Розпитую у працівників книгозбірні, як вдалося Балтській громаді зробити таку солідну бібліотеку. Розповіли, що міський голова Сергій Мазур сім років тому побачив такий заклад у Польщі і хотів втілити цю мрію у своїй громаді. Приміщення знайшли, перевели будівлю у комунальну власність громади, і наповнили заклад новим диханням, знайшли професійний колектив, в якому нині працює 11 фахівців. Тепер це не просто портал у світі книжок, а ще й місце проведення різних заходів та фестивалів. Щоправда, не встигли до повномасштабного вторгнення ворога впоратися з фасадними роботи, а зараз кошти громади йдуть на війну. Тим не менш, зараз кожен житель, малий і великий, може завітати сюди, щоб легше пізнавати світ», - розповіла О. Піднебесна.

Варто зазначити, що на гостя Балтської громади, - голову муніципалітету Овре-Ейкер з Королівства Норвегія пан Адріана Толлефсена, бібліотечний заклад у Балті справив добре враження. Саму тут 6 вересня була укладена угода про співпрацю між громадою Балти і норвезьким муніципалітетом, яку скріпили своїми підписами Сергій Мазур і Адріан Толлефсен (на фото).

Гість з Норвегії також відвідав у Балті заклади освіти, охорони здоров’я, культури і спорту.

«Угода про співпрацю з муніципалітетом Овре-Ейкер відкриває для нас можливості європейської інтеграції та розширення міжнародного партнерства», - зазначив керівник Балтський міськради.

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ:

В Одеській області районна рада організувала інтелектуальну гру для територіальних громад

Територію села в Одеській області місцева влада збільшила у 26 разів

Микола Заєць, редактор стрічки новин

Бібліотека у місті Одеської області справила на європейського гостя добре враження світлим, сучасним і комфортним простором

Джерело: pulsodes.od.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua