На щиті до Біляївки повертається Вадим Кузьмін: хотів замінити собою хлопців, які давно на війні

12 вересня 2024 р. 16:38

12 вересня 2024 р. 16:38


Біляївська міська рада повідомила про загибель захисника України, мешканця міста Біляївка Вадима Кузьміна (1979 р.н.). Він пішов з життя 10 вересня 2024 року в одній з прикордонних лікарень, не витримавши травм, які отримав під час бойового завдання. У Вадима залишилися мама, дружина, син та любляча родина.

– Він мені вітчим, але був як рідний батько, – розповіла нам біляївчанка Ірина Баланюк, – безвідмовний, завжди прийде на допомогу, підкаже, підтримає. А як він кохав нашу маму, як оберігав її... Побратими намагалися його врятувати після поранення, чотири доби виносили з боліт, щоб доставити до лікувального закладу. Він мав страшні поранення, але тримався до останнього, щоб дочекатися зустрічі з коханою дружиною та попрощатися з нею. Відійшов у засвіти після того, як побачився з нею...

Ірина розповіла, що Вадим завжди мріяв бути військовим, однак через стан здоров'я не зміг нести військову службу. Був мобілізований нещодавно, у червні 2024 року, пройшов медичну комісію, яка допустила його до проходження служби. Він не намагався опротестовувати це рішення, бо сказав рідним: "Хлопців на передовій час міняти, вони вже втомилися, хтось має це зробити для них".

Так склалась доля, що Вадим народився в росії, однак майже все свідоме життя, з 1984 року, прожив в Україні, на Одещині, в смт Лиманське. Там вчився у школі, пізніше у 1996 році закінчив технікум та здобув фах – водій автонавантажувач і складач поїздів. Після закінчення навчання працював водієм та майстром з ремонту та обслуговування рухомого складу. З 2017 року працював в Одеському порту майстром з ремонту та обслуговування рухомого складу.

З 2014 року він пов'язав життя з Біляївкою, одружившись на біляївчанці Олені, з якою народили та виховували 10-річного сина.

Після мобілізації Вадим закінчив Школу базової загальної військової підготовки. Здобув кваліфікацію стрільця, служив у десантно-штурмовому взводі. Поранення отримав 3 вересня, мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність. Ворог скинув міну з дрону, яка спричинила множинні ураження.

Товаріші намагалися його врятувати, чотири дні, як розповідає родина, "болотами несли його до лікарні", однак поранення виявилися несумісними з життям. Внаслідок травм 10 вересня Вадим помер в лікарні міста Суми.

Щиро співчуваємо рідним і близьким Вадима Кузьміна з приводу цієї непоправної втрати. Ми схиляємо голови в глибокій скорботі та зберігаємо світлу пам'ять про Героя. Поховають Вадима Кузьміна на Алеї Слави в Біляївці. Про дату поховання повідомлять згодом. Вічна пам’ять Герою!

Хто хоче підтримати родину Героя, донька дружини Вадима Ірина Баланюк створила банку Монобанку на підтримку рідних загиблого. Банка за посиланням відкрита.

Реклама

На щиті до Біляївки повертається Вадим Кузьмін: хотів замінити собою хлопців, які давно на війні

Джерело: bilyayivka.city