Інспекція з благоустрою Біляївської громади нагадує про небезпечну рослину на вулицях

13 вересня 2024 р. 16:18

13 вересня 2024 р. 16:18


Ця рослина-алерген з’являється у травні і продовжує шкодити іншим рослинам, людям до кінця жовтня. Вона настільки сильна, що витісняє корисні рослини, навіть найпоширеніші бур’яни, а у людей і свійських тварин викликає алергію. Мова про амброзію, яка з узбіч доріг та балок перебралася давно на вулиці населених пунктів. Мешканців закликають своєчасно боротися з цим небезпечним бур’яном і не давати можливість йому розповсюджуватись.

"Звертаємось до усіх мешканців громади та усіх суб'єктів господарювання з нагадуванням обов’язково проводити заходи боротьби з амброзією на прилеглих територіях, присадибних ділянках, на прибудинкових територіях.

Це одна з найбільш небезпечних рослин-алергенів. Багато людей у період її цвітіння, яке відбувається до середини осені, страждає на сильну алергію", - повідомляють в інспекції з благоустрою Біляївської громади.

Амброзія може досягати висоти до двох метрів, розмножується насінням, яке може зберігатися у грунті від 5 до 40 років. Одна рослина амброзії може виробити до 50 тисяч насінин за один сезон. Воно поширюється вітром, водою, розноситься людьми на взутті, одязі, транспортом.

Така амброзія зараз - в період цвітіння Така амброзія зараз - в період цвітіння

Щоб запобігти її розповсюдженню, наголошують в інспекції, необхідно своєчасно скошувати бур’ян на прилеглих територіях, присадибних ділянках та на прибудинкових територіях. Це передбачено Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та Правилами благоустрою територій населених пунктів Біляївської громади.

Раніше ми також розповідали детально, коли саме і яким чином можна знищувати амброзію.

Реклама

Інспекція з благоустрою Біляївської громади нагадує про небезпечну рослину на вулицях

Джерело: bilyayivka.city